AnttisWorld Cup viimeisteli Banked Slalom Tourin Pyhällä

Hienosti laskijoita koko kauden kerännyt Banked Slalom Tour saatettiin päätökseen Pyhällä Antti Autin nimikkotapahtumassa AnttisWorld Cupissa. Lauantaina 22.4. lasketussa kilpailussa voittoon ylsivät Enni Rukajärvi naisissa, Tuukka Tams miehissä ja Mitja Kauranen junioreissa.

Pitkällä ja nopealla radalla monet paransivat aikojaan päivän mittaan. Niin teki myös kisaisäntä Autti, joka laski koko päivän nopeimpia aikoja, mutta viimeisellään teki päivän kovimman ajan 33,64. Hän tosin jääväsi itsensä kisasta pois vedoten rakennustyöhön ja suunnitteluun osallistumiseen. Autti väitti tuntevan radan jipot paremmin kuin omat taskunsa, mutta epäilemättä osuutensa nopeaan aikaan oli myös lukemattomilla ison vuoren päivillä.

Naisissa kahden laskun jälkeen finaaliin pääsi viisi ja miehissä kymmenen laskijaa. Naisten sarjassa koko kauden dominoinut ja Pyhälle hissilippu-majoituspaketin voittanut Meri Peltonen sai Pyhällä kovan vastuksen, kun Enni Rukajärvi laski nopeasti koko päivän. Tiukassa kaksintaistelussa Rukajärvi piti lopulta ykkössijansa ja Peltonen tuli hopealle. Vaikka kärkikaksikko olikin omissa sfääreissään, teki kolmanneksi laskenut Heidi Latola viimeisellä laskulla huiman nousun finaalin viimeiseltä sijalta. Naisten sarjasta mielenkiintoisena datana kerrottakoon, että Rukajärvi olisi omalla laskullaan ollut miesten sarjassa toinen.

Miehissä Banked Slalom Tourin jokaisessa kisassa palkintopallille laskenut Erkka Herola laski tasaisen varmasti nopeaa aikaa koko päivän parantaen lasku laskulta. Finaalilaskun ajat jätettiin paljastamatta illan palkintojenjakoon saakka, ja kun Antti Keskitalo kuulutettiin kolmanneksi ja Erkka Herola toiseksi, oli yllätysvoittaja tiedossa. Ennen viimeistä laskua viidentenä ollut Tuukka Tams oli tehnyt lähes puolentoista sekunnin parannuksen viimeisellä laskullaan ja nousi ykköseksi.

- Näin loppukeväästä saa jo vähän hassutella ja onhan tämä tilaisuus nyt hyödynnettävä, kun kerrankin pääsee itse itseltään kysymään kommentteja. Siispä sanon, että yllätys oli ensinnäkin suuri, mutta taustajoukot olivat myös niin kovat, että pakkohan se oli parantaa. Päävalmentaja Antti Koskinen kertoi linjavinkit ja sensei Antti Autti näytti millä tyylillä rataa on mentävä, niin sillä yhdistelmällä irtosi. Onhan tämä kisaaminen vaihteeksi ihan kivaa hommaa eikä tässä voittamisessakaan valittamista ole, kommentoi Lumilautaliitossa tiedottajana toimiva ja tämänkin raportin kirjoittanut Tuukka Tams.

Hienoa oli myös nädhä, että junioreissa oli runsaasti osanottajia, eikä kisan nuorin laskija 6-vuotias Casper Hahtonenkaan ollut kisasta moksiskaan. Kun kisaan otti myös osaa Casperin isä Martti Hahtonen, pystyi toteamaan, että banked slalom sopii aivan kaikille. Junioreiden sarjan voittanut Mitja Kauranen olisi muuten ollut miesten sarjassa kolmastoista, joten hienoa laskua nähtiin Mitjalta.

Banked Slalom Tourin overall-voittajiksi palklittiin junioreissa Elias Hämäläinen, naisissa Meri Peltonen ja miehissä Erkka Herola. Upeiden sijoitusten ja antautumuksellisen laskemisen siivittämänä Peltonen palkittiin majoituksella, hissilipuilla, osallistumisella ja ruoilla legendaariseen Riksgränsenin banked slalomiin.

Lumilautaliitto kiittää kaikkia Banked Slalom Tourille osallistuneita, tämä oli hieno kiertue. Ensi vuonna uudestaan!

FINAL RANKING

ANTTISWORLD CUP -TULOKSET

Ajankohtaista