Crossilla avattiin 30-vuotis SM-kisat

Pyöreitä vuosia täyttävät lumilautailun SM-kisat starttasivat Rukalla crossissa. Osallistujia oli ennätysmäärä: jopa 116 laskijaa lähti radalle ottamaan toisistaan mittaa.

Vauhdikkaalla radalla nähtiin kovaa vääntöä ja tiukkoja tilanteita, eikä hurjilta kaatumisiltakaan vältytty. Pitkän päivän voittajiksi tulivat avoimessa sarjassa Enni Rukajärvi ja Anton Linfors.

- Kiva päivä, paljon osallistujia. Kaikenkaikkiaan hyvä crossipäivä. Onhan se hienoa, että on 116 osallistujaa. Se on paljon, ja hyvä, että jengillä on hauskaa. Itsellä oli myös. Rata oli hyvä SM-radaksi. Ei ollut tasaisia kohtia, vaan koko ajan jotain mistä tehdä vauhtia. Finaalissa lopulta jouduin myös lähtäsuoralla pusertamaan ihan kunnolla ja laskemaan täysiä, Lindfors kommentoi.

- Oli hauskaa ja kiva välillä testata, kuka on nopein. Kovia haastajia oli, Parkkisenniemen Emmi Rukan lumilautailijoista ja Kristiina Nisula laskivat hyvin ja pistivät kovasti kampoihin. En oikein vielä tiedä, miten kisat osaltani jatkuvat. Slopestyleen en varmaan osallistu, kun olkapää vielä vähän temppujen tekemistä estää. Katsotaan käynkö huomenna laskemassa pipen, Rukajärvi kommentoi.

SM-kisat jatkuvat huomenna halfpipellä ja reilikisalla. Lauantaina lasketaan slopestyle.

Tulokset: http://www.fsa.fi/kilpailuttapahtumat/tapahtumat/sm-kisat/

SM-kisojen viralliset yhteistyökumppanit ovat Ruka, Jeep, Superpark ja Burton.

Ajankohtaista