Crossin maailmancup avattu - aikalaskuissa suomalaiset jäivät kärjestä

Lindfors aikalaskujen 33:s ja Taka 38:s Sveitsissä lumilautacrossin maailmancupissa.

Lumilautacrossin maailmancup on vihdoin tälle kaudelle saatu avattua, kun Sveitsin Veysonnaz’ssa laskettiin tänään aikalaskut. Suomalaisista Anton Lindfors oli 33:s ja Jussi Taka 38:s. Aikalaskujen nopein oli Suomen joukkueen mukana harjoitteleva norjalainen Stian Siverzen ajalla 1:00.27. Lindforsin aika oli 1:01.87 ja Takan 1:02.14.

- Molemmat laskut oli ihan hyviä. Ekalla laskulla tuli valittua täysin väärä lauta, joka ei kulkenut mihinkään. Tokalla laskulla vaihdettiin lautaa ja aikakin oli kelpo. Kuitenkin lähden ihan hyvillä fiiliksillä huomisiin finaaleihin, tykkään kisata täällä. Mulle myös aina sopii mies miestä vastaan -kilpailu aikalaskuja paremmin, Anton Lindfors kommentoi.

- Treenit meni tänään hyivn ja odotukset karsinnoista oli hyvät. Ensimmäisessä aikalaskussa hyppäsin pari hyndää liian pitkäksi ja se söi vauhtia. Toinen lasku oli alusta asti kehno ja loppui sitten viimeisessä bänkissä pannuihin. Olisihan se paremminkin voinut mennä, mutta näillä startataan huomenna finaaliin, Jussi Taka kertoo.

- Pikkasen ongelmia oli ekassa laskussa Antonin laudan kanssa. Kellon kanssa oltiin tsekattu laudat ja luultiin, että nopein lauta on alla, mutta se ei sitten niin mennytkään. Tokalle laskulle vaihdettiin lautaa ja Anton sai ihan ok laskun, mutta se ei kärkikahinoihin rittänyt. Jussilla ei laudan kanssa ollut ongelmia, mutta pienet virheet riittivät, ettei nopeampaa aikaa saanut ja toisen laskunsa hän kaatui. Huomenna tosin ne kisat vasta käydään. Tuossa radalla on niin pitkä alkusuora, että huomenna voidaan mennä päätyyn asti, valmentaja Juha Guttorm kommentoi.

Huomisten finaalien lisäksi Veysonnaz’ssa lasketaan sunnuntaina kokonainen maailmancupin kilpailu.


Tulokset: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/SB/7320/7320RLQ0.pdf

Ajankohtaista