Dew Tour tällä viikolla - mukana Enni, Rene ja Matti

Coloradon Breckenridgellä kisataan kovatasoinen kutsukisa, jossa mukana ovat Enni Rukajärvi, Rene Rinnekangas ja Matti Suur-Hamari. Kisat näytetään livenä Dew Tourin nettisivuilla.

Dew Tour on yksi Pohjois-Amerikan isoimmista lumilautakilpailuista, joten sitä pidetään lumilautamaailmassa suuressa arvossa. Tänä vuonna mukana on suomalaisia kolmessa lajissa: slopestylessä, joukkuekisassa ja banked slalomissa.

Slopestyleen osallistuu Enni Rukajärvi ja varasijalla on Rene Rinnekangas. Rukajärvi on ottanut Dew Tourilla sekä hopeaa että pronssia, joten Breckenridge on hänelle tuttu. Rinnekangas ei ole Dew Tourin slopestyleen urallaan vielä osallistunut.

Slopestyle lasketaan Dew Tourilla hieman totutusta poikkeavalla kaavalla. Ensin lasketaan hyppyosio omana kokonaisuutenaan ja sen jälkeen reilit. Kummatkin tuomaroidaan erikseen, ja yhteenlaskettu pistemäärä ratkaisee.

Banked slalomissa Matti Suur-Hamari on yksi ennakkosuosikeista. Hän voitti paracrossin maailmancupin avauksessa Pyhällä molemmat kisoista, ja banked slalomin maailmancupista Landgraafista hän otti kaksi hopeaa. Dew Tourin ensimmäinen suomalaislaji kisataan torstaina illalla Suomen aikaan.

Joukkuekisassa mukaan kutsutut lautamerkit kisaavat keskenään. Jokaisessa joukkeuessa on kolme laskijaa, joista yksi laskee reilit, yksi hypyt ja yksi halfpipen. Viime vuonna Rene Rinnekangas siivitti oman joukkueensa voittoon viemällä voiton halfpipe-osuudesta. Hänen voittonsa sai paljon huomiota, sillä hänen laskunsa oli erittäin mielikuvituksellinen. Mielenkiintoiseksi hänen voittonsa teki myös se, että Rinnekangas oli kisan ainut, joka ei pipeä ammatikseen kisaa. Hänen taakseen jäi muun muassa X Games -voittaja Danny Davis.

Aikataulu:
Torstai klo 20.15-21.00 - Paracrossin finaali
Perjantai klo 19.15-21.15 - Naisten slopestylen finaali
Perjantai klo 21.45-00.15 - Joukkuekisa
Sunnuntai klo 21.00-00.00 - Miesten slopestylen finaali

Lisätietoja ja livelähetys: https://www.dewtour.com/snow/

Ajankohtaista