Enni kolmanneksi Yhdysvalloissa, Tonteri 10:s

World Snowboard Tourin Mammoth Grand Prix’ssa Yhdysvalloissa Enni Rukajärvi on tullut slopestylessä kolmanneksi. Myöhään eilen Suomen-aikaan tuulisessa säässä kisattiin WST:n korkeimman eli Elite-tason kilpailu, jonka voittoon laski naisissa Hailey Langland pisteillä 79.78 ja miehissä Eric Beauchemin pisteillä 88.26 - molemmat yhdysvaltalaisia. Kisat pidettiin yhdessä päivässä, vaikka sää olikin kisapäivänä haastava, sillä kovempaa myrskyä oli luvassa.

Miehissä kisattiin karsintojen lisäksi finaali, mutta naiset päätyivät yhteisymmärryksessä jättämään karsintatulokset lopullisiksi tuloksiksi. Näin ollen Rukajärven kolmas sija jäi voimaan pisteillä 78.88. Tällä tuloksella hän siirtyi WST:n slopestyle-rankingin kärkeen, kun jäljellä on enää Burton US Open Vailissa.

Roope Tonteri tuli miehissä kymmenenneksi haastavien vaiheiden jälkeen:

- Mulla oli lautabägi hukassa kaksi päivää ja missasin kaikki treenit ennen kisapäivää. Siitä sitten viiden laskun jälkeen kisatemppuja laittamaan, eikä semmoinen 40 km/h -tuuli yhtään auttanut asiaa. Sain kuitenkin karsinnoissa oman ranin tehtyä mitä olin ajatellut, ja sillä olin karsintojen viides. Sitten finaalissa tuuli vähän voimistu ja aurinko alkoi paistaa, joten lumi meni sohjoksi, mikä ei vauhtia kyllä lisännyt. Mutta yhtenä kappaleena ollaan ja hauska päivä kokonaisuudessaan takana, vaikka aluksi vähän pelottikin silleen terveellisesti, Tonteri kommentoi. Ranissaan hän teki hyppyreistä backside 1260 ja caballerial 1260.

Ennin hyvästä menestyksestä hän on tyytyväinen:

- Kyllähän se ärsyttää katsoa kun kaverit pärjää! No ei, hieno homma, että Enni on keulilla. Vielä viimeinen tikistys US Openissa ja poika kotiin.

Nyt Roopella on vihdoin aikaa kuvaamiselle, kun seuraavat kisat ovat vasta helmikuun lopulla. Roope on tällä hetkellä WST:N slopestyle-rankingin 7:s:

- Nyt vaan laskemista ja kuvaamista seuraavat viikot, mikä kyllä palkitsee näiden kisaviikkojen jälkeen - ei tarvitse koko ajan tehdä niitä samoja kisatemppuja. Kaikkeen kyllästyy. Helmikuun lopussa mulla on big air -kutsukilpailu Ruotsissa, sieltä US Openiin ja sitten Spring Battleen. Siinä ne alkaa aika pitkälti sitten olemaan.


Naisten WST slopestyle-ranking: http://www.worldsnowboardtour.com/rankings/pro-series-ranking/?type=SS&gender=W#table
Miesten WST slopestyle-ranking: http://www.worldsnowboardtour.com/rankings/pro-series-ranking/?type=SS&gender=M

Ajankohtaista