Ensimmäinen QKLS Rookie Fest järjestettiin Rukalla

Viikonloppuna pidettiin Rukalla kaikkien aikojen ensimmäinen Suomessa järjestetty kansainvälinen nuorten kiertueen World Rookie Tourin kisa QKLS Rookie Fest. Kilpailu oli kauden ainut WRT:n kilpailu Pohjoismaissa. Slopestyle-kilpailuun osallistui noin 60 laskijaa, ja siinä laskettiin karsinnat perjantaina ja finaali lauantaina.

Rukan parkkiin oli saatu todella monipuolinen rata, jossa riitti sopivasti haastetta kaikille ikäluokille. Tuuli oli karsintapäivänä voimakas, ja rataa jouduttiin sen vuoksi lyhentämään. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut juurikaan laskemisen tasoon.

Voiton rookie-pojissa otti juuri nuorten olympialaisissa hienosti laskenut hyvinkääläinen Valtteri Kautonen, rookie-tytöissä muun muassa upean fronstide 720:n tehnyt Enni Saarela, grom-pojissa muun muassa switch backside 900:llaan Elias Hämäläinen ja grom-tytöissä upeasti laskenut seinäjokelainen Telma Särkipaju.

Lumilautaliiton toiminnanjohtaja Tiina Lindström pitää kansainvälisten kisojen järjestämistä tärkeänä:

- On todella tärkeää järjestää kotimaassa junnuille tällaista tapahtumaa. Näin mahdollistetaan monille ensimmäinen kansainvälinen kisa, koska Suomesta on pitkä matka Keski-Eurooppaan. Meille on myös tärkeää päästä tekemään kiertuetta, saada osaamista kilpailujärjestämiseen ja toisaalta myös viedä suomalaista osaamista, koska meillä on Suomessa ollut korkeatasoisisa juniorikisoja jo vuosia, Lindström kertoo.

Kilpailun tasoon ja onnistumiseen hän oli erittäin tyytyväinen:

- Laskemisen taso tuuliolosuhteisiin nähden oli kova. Tosi hyviä raneja nähtiin, ja laskijat ovat viime vuosina kehittyneet huimasti. Uskon, että monelle oli merkityksellistä lähteä tavoittelemaan paikkaa World Rookie Tourin finaaliin.

Kaikki Rukan kisan mitalistit saivat osallistumisoikeuden World Rookie Tourin finaaliin Kitzsteinhorniin Itävaltaan. Rookie-sarjan voittajat saivat all inclusive -paketit Itävallan finaaliin, toisen sijan ottaneet all inclusive -paketit Ruka Spring Campille ja kolmanneksi tulleet vapaan pääsyn QKLS Gameseihin eli Kasurilan SM-kisoihin. Gromeissa voittajat saivat all inclusive -paketit Ruka Spring Campille, toiseksi tulleet vapaan pääsyn QKLS Gameseihin ja kolmannet tuotepaketit. Kaikki mitalistit saivat runsaasti tuotteita muun muassa Burtonilta.

Voittajien kommentit:

Enni Saarela (rookie-tyttöjen voittaja):
- Tuuli ei ollut niin kova kuin eilen ja saatiin ylähyppyreistäkin hyppiä. Frontti seiskan sain ländättyä minkä halusinkin saada Rookie Tourilla. Oli hyvä laskea ja nähdä kavereita.

Telma Särkipaju (grom-tyttöjen voittaja):
- Rata oli hyvä: vaikka tuuli niin sai vauhtia. Sain tehtyä hyvän ranin: caballerial 540, noseslide pretzelin ja caba 270 sisään ja 270 ulos. Ne oli ne mitkä halusinkin. Hyvä oli laskea ja hauskaa oli - todella mukavaa.

Elias Hämäläinen (grom-poikien voittaja):
- Tämä päivä oli kaikin puolin mahtava. Onnistuin tosi hyvin ja tein ne temput mitä halusinkin. Toisella ranilla olin ajatellut tehdä switch backside 720, mutta sitten ajattelinkin ekan hyppyrin jälkeen, että teen switch backside 900. Se meni päälle, vaikken montaa kertaa ole sitä saanut. Oli sikahyvä fiilis ländätä se, vaikka se on on ollut ennen tosi vaikea mulle.

Valtteri Kautonen (rookie-poikien voittaja):
- Päivä meni hyvin, vaikka tuulikin tosi kovaa. Mukava oli laskea kavereiden kanssa ja hyvä fiilis niin mikäs siinä. Hieman ehkä sketsailin omassa ranissa, mutta en ennen ole koittanut tuollaista sivuhyppyriä, niin siitä nautin aika paljon. Aluksi oli tarkoitus hyppiä isoja hyppyreitä, mutta kun tuuli iski päälle, niin päätin kokeilla jotain uutta ja se toimi.

Kaikki tulokset: https://liveheats.com/events/2708

QKLS Rookie Festin viralliset kumppanit ovat Ruka, Burton Helsinki, Kuusamon kaupunki ja Blue Tomato Shop Helsinki

Ajankohtaista