Freeride Academy -valmennushanke alkaa Muoniossa

Muoniossa on alkanut ESR-rahoitteinen, Muonion Lukion ja ammattiopisto Lappian yhteinen kaksivuotinen vapaalaskun valmennukseen keskittyvä hanke 01.03 2019, jossa yhteistyökumppaneina ovat Ylläs Ski Resort Äkäslompolo, Sport Resort Ylläs, Pallaksen sekä Oloksen hiihtokeskukset. Haku on nyt auki.

Freeride Academy hakee vapaalaskusta kiinnostuneita 15-vuotta täyttäneitä yläkoulussa, lukiossa tai ammattiopistossa opiskelevia lumilautailijoita sekä suksilaskijoita mukaan valmennustoimintaan. Akatemian tavoitteena on valmistaa nuoria urheilijoita kilpailutoimintaan vapaalaskussa ja antaa valmiuksia systemaattiseen ja kokonaisvaltaiseen lajiharrastamiseen.

Valmennus tulee pilottihankkeen aikana olemaan leirimuotoista, kahdessa valmennusryhmässä. Ohjelmaan kuuluu neljä viikon mittaista leiriä/valmennusryhmä. Leirien väliajoiksi luodaan urheilijoille harjoitusohjelma ja harjoittelun seuranta. Leiriohjelmaan sisällytetään aikaa itsenäiselle opiskelulle valvotusti. Aloituspaikkoja on 16. Urheilijoiden haku avataan huhtikuussa 2019 ja leiritykset alkavat kaudella 2019-2020.

Valmennukseen kuuluu lumiturvallisuuden opetusta, laskulinjojen löytämistä, parkissa -ja rinteessä opittujen taitojen yhdistämistä freeridelaskemiseen, lajille ominaista fysiikka- ja taitovalmennusta sekä opetusta turvalliseen vuorilla liikkumiseen.

Leirit ajoitetaan mahdollisuuksien mukaan vapaalaskun kilpailuiden ja muiden tapahtumien ajankohdille, jotta urheilijoilla on mahdollisuus osallistua niihin valmennuksen puitteissa. Freeride Academylla on mahdollisuus käyttää leirityksessä valmennusta tukemassa leirivalmentajaa lajivalmennuksessa ja fysiikkavalmennuksessa sekä lumiturvallisuuskoulutuksessa. Lisäksi valmennuksessa olevilla urheilijoilla on mahdollisuus osallistua nuorten alppihiihtäjien ja lumilautailijoiden fysiikkavalmennuksen väitöskirjatutkimukseen.

Vastuuvalmentajana Akatemiahankkeessa toimii Mika Fält, jolla on takanaan yli viidentoista vuoden ammattimainen urheilutausta vapaalaskun parissa. Hänellä on kokemusta vapaalaskukilpailutoiminnasta sekä isommista retkikunta projekteista. Mika on ammatiltaan liikunnanopettaja ja hänellä on takanaan useamman vuoden valmentajakokemus freestylepuolelta, mm. neljä vuotta Rukan alppikoulussa slopestylelaskijoiden päätoimisena valmentajana.

Lisätietoja:

Mika Fält
mika.falt@muonio.fi
+35850-571 0775

Ajankohtaista