Freeride SM karkeloitiin viikonloppuna

Viime lauantaina kisattiin SM-kisoja myös vapaalaskussa. Kisa-areenana toimi Tamok Norjassa, mäkenä Blåbærfjellet eli suomalaisittain Mustikka.

Kisassa laskettiin vuoren eteläseinä ylhäältä alas asti - huipun korkeus 14432 m. Laskulla korkeutta karkeasti reilut 1100 metriä, mikä on poikkeuksellisen paljon, kun esimerkiksi Freeride World Tourin finaalissa Verbier Xtremessä seinän korkeus on "vain" noin 400 metriä. Mäki on jyrkimmillään yläpäästä, karkeasti noin 40-asteinen. Etupäässä se kuitenkin hyvinkin rentoa kruisailua.

Toiminta alkoi aamulla kilpailijakokouksella 7.30, ja kahdeksan aikaan lähdettiin haikkaamaan. Nousuun meni aikaa nelisen tuntia, jonka jälkeen kisa vedettiin läpi melko nopeasti. Kaikki mukana olleet oli vuoren juurella kahdelta.

Kisassa oli mukana seitsemän miestä ja yksi nainen. Kisan voitti Niklas Hollsten, toiseksi tuli Nikke Gruenewaldt ja kolmanneksi Jarkko Henttonen, eli kokemus vei tänä vuonna. Nikke palkittiin lisäksi Style King -erikoispalkinnolla ja Jarkko Soul Surfer -pystillä. Naisten sarjan voitti Sanna Kaivantola, joka sai myös Style Queen -pystin. Tuomareiden mukaan Sanna olisi ollut miesten sarjassa viides.

- Oma kisalasku oli about hauskin kisalasku koskaan, ja ylipäätäänkin oli tosi siisti lasku. Kaikkien muidenkin mielestä oli todella siistiä päästä laskemaan noin iso haikattu backcountry-mäki kerralla topista tonttiin non stoppina ilman, että tarvitsee pysähdellä ja odotella ketään - niin kuin normaalisti on tapana, Henttonen kommentoi.

Tuomaristossa työskenteli Marko "Make" Asell, Timo "Tike" Aho ja Kaius "Kuju" Korpela, ja systeeminä käytettiin Freeride World Tourin Overall Impressionia.

Olosuhteet oli hulppeat: pientä pakkasta, aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta, ei tuullut melkein ollenkaan ja lumi oli erittäin laskettavaa ylhäältä alas saakka. Tunnelma oli koko päivän erittäin hyvä ja koko kisaväki todella fiiliksissä touhusta alusta loppuun asti.

Ajankohtaista