Haku Urheiluakatemiaan käynnistyy

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian toiminta ulottuu yläkouluikäisistä laskijoista aina varusmiespalvelusta tai korkeakoulututkintoa suorittaviin lumilautailijoihin asti. Suurin ja näkyvin toimintamuoto on toisen asteen koulutusta opiskelevien urheilijoiden valmennusryhmä Vuokatissa. Tähän päivittäisvalmennuksen ryhmään voivat kuulua Sotkamon Urheilulukiossa ylioppilastutkintoa opiskelevat ja Kainuun Ammattioppilaitoksessa tai Vuokatin Urheiluopistolla ammattitutkintoa opiskelevat lumilautailijat. Käytännössä valmennusryhmän jäsenet asuvat ja harjoittelevat Vuokatissa saaden valmentautumisesta koulukursseja. Siten urheilu kuuluu osaksi ylioppilas- tai ammattitutkinnon suorittamista.

Valmennusryhmään hakeminen tapahtuu yhteishaun kanssa samaan aikaan:

Hakeminen toisen asteen koulutukseen tapahtuu opintopolku.fi-palvelun kautta. Yhteishakuaika alkaa 23.2. klo 8:00 ja päättyy 15.3.2016 klo 15:00. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennusryhmiin hakevat urheilijat hakevat lisäksi erillisellä lomakkeella haluamaansa valmennusryhmään, ja hakijat kutsutaan oman lajinsa pääsykokeisiin. Valmennusryhmiin hakeva urheilija täyttää haun yhteydessä urheilijatietolomakkeen "Hakulomake urheiluoppilaitoksiin 2016", joka pitää palauttaa 15.3.2016 mennessä osoitteeseen: Sotkamon lukio, Markkinatie 1, 88600 Sotkamo (Sotkamon urheilulukioon ja Vuokatin Urheiluopistoon hakevat) tai osoitteeseen Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos, Hakutoimisto, Ketunpolku 1, Tieto 2, 87100 Kajaani (Kainuun ammattiopistoon hakevat).

Pääsykokeet järjestetään Vuokatissa maanantaina 11.4.2016. Pääsykokeissa testataan laskijoiden laskutaitoja, voimistelu-, kehonhallinta- ja trampoliinitaitoja, lihaskuntoa sekä Sotkamon Urheilulukioon hakijoille tehdään myös englannin, ruotsin ja matematiikan lähtötasotesti. Pääsykokeessa urheilijat myös haastatellaan ja heidän lähettämät laskuvideot voidaan huomioida arvostelussa. Pääsykoe Vuokatissa kestää koko päivän n. klo 8 – 18. Valmennusryhmään pääseminen perustuu peruskoulun keskiarvoon, lajiliiton antamiin pisteisiin sekä pääsykokeen pisteisiin. Valmennusryhmään pääseminen edellyttää tietysti myös oppilaitokseen hyväksytyksi tulemista.

Tarkemmat tiedot hakemisesta urheiluakatemian eri oppilaitoksiin (Sotkamon Lukio, Vuokatin Urheiluopisto, Kainuun Ammattiopisto) http://www.vuokattirukaurheiluakatemia.fi/Hakeminen.​

Tulemme lähettämään Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian Lumilautailun esitteitä postissa seuroille, joiden postitusosoitteet meillä on tiedossa. Esitteissä on tietoa sekä yläkoululeirityksen, että toisen asteen opiskelijoiden valmennusryhmän toiminnasta ja niitä voi jakaa Urheiluakatemian toiminnasta kiinnostuneille junioreille.

Lisätietoja:

nuorten vastuuvalmentaja Simo Suopanki puh. 050 534 2177 / email. simo.suopanki(at)fsa.fi

Ajankohtaista