Helsinkiin saatu uusi lumilautaseura Helsingin Lumilautailijat ry

Helsingissä on vuoden alusta aloittanut uusi ammattilaisuuteen tähtäävä lumilautaseura Helsingin Lumilautailijat ry. Lumilautaseurat toimivat paikallisesti edistäen lajin tunnettavuutta, innostaen uusia harrastajia lajin pariin sekä̈ kasvattaen potentiaalisimmista laskijoista huippu-urheilijoita Suomen maajoukkueeseen.

- Pääkaupunkiseudulta puuttui lumilautailuun erikoistunut seuratoiminta. Haluamme osaltamme täyttää tyhjiötä ja tarjota pääkaupungin lumilautailijoille ammattimaista toimintaa lajin parissa. Tavoitteenamme on tavoittaa uusia nuoria lajin pariin sekä tarjota parhaat lähtökohdat kohti kansainvälistä kilpailutoimintaa, toiminnanjohtaja Mikko Rapila toteaa.

Tuore seura on saanut taustajoukoikseen merkittäviä toimijoita niin lumilautailun kuin yritysmaailmankin tekijöistä. Perustajajäsenistä löytyy lumilautailun legendat Heppu Pentti, Eero Ettala ja Peetu Piiroinen sekä palkittu toimitusjohtaja Kristo Ovaska. Kristo tuo osaltaan vahvaa näkemystä yritysmaailmasta. Seuran tavoitteena on tarjota yhteistyökumppaneilleen toimivan alustan positiivisen näkyvyyden luomiseksi. Kristo aloittaa 2020 yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana ja Heppu hallitusjäsenenä. Hallitus osallistuu aktiivisesti seuran kehittämiseen.

- Lumilautailussa hienointa on se, että ei ole vain yhtä ja oikeaa tapaa laskea ja tehdä asioita. Jokainen laskee juuri niin kuin itse haluaa ja mikä itselle tuntuu parhaalta. Tämä antaa paljon tilaa luovuudelle kehittää itseään ja lumilautailuaan juuri omaan suuntaan. Lumilautailuseuratoiminta on tarjonnut minulle inspiroivan ja turvallisen paikan oppia lumilautailusta, yhdessä tekemisestä, reissaamisesta, voittamisesta, sekä häviämisestä. Unohtamatta niitä kaikkia elämänmittaisia ystävyyssuhteita! kertoo Eero Ettala, joka toimii uudessa seurassa kummisetä-nimikkeellä.

Helsingin lumilautailijat ry käynnistää alkuvuodesta 2020 korkealuokkainen valmennuksen olympiamitalisti Peetu Piiroisen ja valmentaja Janne Lipsasen johdolla haluten antaa laskijoille parhaat lähtökohdat huippulumilautailuun harrastajia ja aloittelijoita unohtamatta. Pitkän tähtäimen tavoitteena on saada seuran edustaja 2030 talviolympialaisiin.

- On hienoa olla mukana luomassa täysin uudelta pohjalta uutta ja ainutlaatuista lumilautaseuraa. Omat muistot seura-ajoilta ovat enemmän kuin hyviä. Kavereiden kanssa laskeminen ja uusien temppujen opettelu oli parasta mitä oli! Seuratoiminnassa oleminen on ollut hyvä alku omalle uralleni. Nyt on siisti olla mukana valmentajan roolissa ja jakaa omaa tietotaitoaan, niin huipulle tähtääville junnuille kuin omaksi iloksi laskeville harrastelijoille, kertoo Peetu Piiroinen.

Visiona Helsingin Lumilautailijat ry:n uudelle seuratoiminnalle on olla enemmän kuin seura. Uutta yhdistystä on rakennettu viime keväästä alkaen ja pyrkimyksenä on palvelella paremmin pääkaupunkiseudun lumilautailevaa nuorisoa monipuolistamalla seuratoimintaa kokonaisvaltaisemmaksi. Seura harjoittaa pääosan lumiharjoitteistaan Sipoon Alpeilla Talmassa.

Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan:

Toiminnanjohtaja Mikko Rapila +358 40 520 8797 / mikko@helsinginlumilautailijat.fi
www.helsinginlumilautailijat.fi
facebook/helsinginlumilautailijat
@helsinginlumilautailijat


Weekend Warriors – turvallisesti rinteessä

Helsingin Lumilautailijat aloittaa kaudella 2019-2020 uuden aloittelijoille suunnatun Weekend Warriors -nimellä kulkevan valmennusryhmän. Ryhmä aloittaa toimintansa talvella 2020. Matalan kynnyksen periaatteella rakennettava toiminta on suunnattu alakouluikäisille innokkaille aloittelijoille.
Toiminnan tavoite on saada uusia nuoria laskijoita mukaan toimintaan ja opettaa liikkumaan turvallisesti rinteessä hauskanpitoa unohtamatta.

Weekend Warriors järjestetään kolmena viikonloppuna Talmassa. Pääsyvaatimuksena ryhmään on kiinnostus oppia uutta, toiveena on että alkeistaidot on jo hankittu hiihtokoulussa ja osallistuja pystyy liikkumaan itsenäisesti rinteessä. Mukaan pääsee jäsenmaksun 20 € hinnalla (kertakorvaus).

Harjoitukset:
Su 9.2. 12:00-13:30
La 7.3. 12:00-13:30
La 14.3. 12:00-13:30

Tapaaminen lipunmyynnin ulkopuolella.

Valmentajat:
Peetu Piiroinen, ammattilumilautailija
Janne Lipsanen, ammattilumilautailija, liikunnanohjaaja AMK

Osallistujalla tulee olla oma hissilippu treenien ajaksi sekä lumilautailun kattava voimassa oleva vakuutus. Suosittelemme suojavarusteiden käyttöä.

Tarjoamme myös valmennusta kokonaisvaltaisesti freestyle-lumilautailuun. Tutustu seuran toimintaan lisää tai ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.helsinginlumilautailijat.fi

Ajankohtaista