A- ja B-maajoukkueet kaudelle 2017-2018 ovat koossa

Lumilautailijat kokoontuivat Rukalle vapun jälkeen kauden viimeiselle yhteiselle leirille kuvamaan ensi vuoden joukkuekuvat sekä keskustelemaan tulevasta kaudesta, ja nyt on joukkueet on myös lyöty lukkoon. Juuri päättyneellä kaudella lumilautamaajoukkueet menestyivät hienosti, joten suuria muutoksia ei olympiakaudelle ole luvassa. Palkintopallisijoituksia tuli MM-kisoista, maailmancupista sekä World Snowboard Tourilta, joten joukkueet näyttivät vahvaa osaamista.

- Pääpiirteissään A-maajoukkue pysyy samana kuin viime vuonna. Laajuutta riittää: todella kokenutta osastoa ja uutta, innokasta nuorisoa. Tuollainen porukka kehittää tosi hyvin itse itseään. Nuoret innostuvat, että pääsevät mukaan, ja se into tarttuu myös kokeneempiin laskijoihin. Siihen päästiin hyvin kiinni, ja tulostakin näyttäisi syntyvän, freestylen päävalmentaja Antti Koskinen kertoo.

- Viime kaudelle lähdettiin sillä ajatuksella, että nuoria nostetaan joukkueeseen - ja samalla tiellä jatketaan. Rene (Rinnekangas) nousee nyt uutena nimenä ja hyvä niin. Nuorella miehellä on ollut hyvä kausi takana ja monta hyvää kautta sitäkin ennen. Viime kautena hän nousi onnistuneesti aikuisten puolelle, ja se tie jatkuu vastaisuudessakin. B-maajoukkueeseen nostetaan Partanen (Aleksi) ja Parkkisenniemi (Emmi). Emmi tulee hyvänä tulokkaana nuorten joukkueesta ja Aleksi comeback-henkisesti. Aleksilla on menneet hienosti kisat alemmassa tasossa, ja sieltä kipinä on kunnolla noussut. Toki me se palkitaan joukkuepaikalla ja tuella, Koskinen jatkaa.

Päätavoitteena ensi kaudella on PeyongChangin olympialaiset Etelä-Koreassa. Ensin aloitetaan kausi maapaikkojen lisäämisellä sekä niiden säilyttämisellä, minkä jälkeen pakataan laudat kohti Koreaa. Lisäksi laskettavana on tukku muitakin isoja kisoja, kuten WST:n isot kisat, X Games ja Air & Stylen kisat, joten työtä riittää.

- Olympialaisten suhteen ollaan siinä tilanteessa, että jos karsinta menisi nyt poikki, meillä olisi miehissä slopessa ja big airissa täydet neljä paikkaa ja naisissa yksi sekä halfpipessä miehissä kaksi ja crossissa yksi. Vielä on kuitenkin suunnitelman mukaan kolme slope-kisaa, neljä big air -kisaa ja neljä halfpipe-kisaa jäljellä, joten tilanne voi vielä muuttua. Naisten osalta paikkoja voidaan saada vielä lisää, mutta se edellyttää, että kisat menevät naisilla hyvin. Teoriassa se on aivan mahdollista. Myös miehissä tarvitaan onnistumisia, että asetelmat saadaan säilytettyä. Kärkipään pisteet ovat meillä kuitenkin sitä luokkaa, että kaikki eivät voi pudota pois, Koskinen summaa.

A-maajoukkueessa kaudella 2017-2018 laskevat slopestyle- ja big air -laskijat Peetu Piiroinen, Enni Rukajärvi, Roope Tonteri, Ville Paumola, Kalle Järvilehto, Henna Ikola, Mikko Rehnberg ja uusi tulokas Rene Rinnekangas, halfpipe-laskija Markus Malin, crossia edustava Anton Lindfors sekä paralumilautailija Matti Suur-Hamari.

B-maajoukkueessa laskevat Axel Thelen, Kristiina Nisula, Ella Suitiala, nousun tekevä Emmi Parkkisenniemi sekä paluun tekevä Aleksi Partanen.

Nuorten maajoukkue julkistetaan syksyllä.

A-maajoukkue 2017-2108

Peetu Piiroinen
28 vuotta, Hyvinkää
Olympiahopea Vancouverista, neljä kertaa TTR-kokonaiskilpailun voitto. Viime kaudella pitkään sivussa loukkaantumisen takia.

Enni Rukajärvi
27 vuotta, Kuusamo
Olympiahopea Sotshista, viime kaudelta mm. Laax Openin ja Air & Stylen voitto sekä MM- big airin hopea

Roope Tonteri
25 vuotta, Kouvola
MM-kultaa kahdesti big airissa ja kerran slopestylessä, MM-hopea slopestylessä. Viime kaudella voitto big airissa Saksan maailmancupissa.

Ville Paumola
26 vuotta, Kuusamo
Uransa paras maailmancup-sijoitus juuri PeyongChangista, jossa hän sijoittui toissa kaudella kolmanneksi.

Kalle Järvilehto
21 vuotta, Espoo
Kolmas kausi A-maajoukkueessa lähtee käyntiin. Voittanut WST:n kutsukisoja.

Rene Rinnekangas
17 vuotta, Iisalmi
A-maajoukkueen uusi tulokas. Laski hienosti jo viime kaudella mm. Mammothin maailmancupissa viidenneksi.

Henna Ikola
19 vuotta, Hyvinkää
Toinen kausi A-maajoukkueessa käynnistyy. Valitettavasti kärsi eturistisidevamman viime kaudella Laax Openissa, mistä johtuen kausi jäi tyngäksi.

Mikko Rehnberg
20 vuotta, Kuopio
Toinen kausi A-maajoukkueessa starttaa. Junioreissa teki jo vahvaa tulosta, parhaat onnistumiset kuitenkin vielä tulossa.

Markus Malin
29 vuotta, Lahti
Kaksi MM-pronssia ja useita maailmancup-mitalisijoja. Viime kaudella useasti finaalissa.

Anton Lindfors
26 vuotta, Helsinki
2014 Sveitsin maailmancupissa toinen. Viime kaudella useasti finaalissa mukana.

Matti Suur-Hamari
30 vuotta, Imatra
Useita MM-titteleitä, X Games -kulta, maailmancup-kokonaiskilpailun voittoja… Ainoastaan paralympia-menestys puuttuu.

 

B-maajoukkue 2017-2018

Axel Thelen
19 vuotta, Helsinki

Emmi Parkkisenniemi
17 vuotta, Kuusamo

Kristiina Nisula
24 vuotta, Oulu

Ella Suitiala
27 vuotta, Rovaniemi

Aleksi Partanen
24 vuotta, Joensuu

Ajankohtaista