Järvilehto finaaliin Mammothin slopestylessä

Loistavasti tänä kautena laskenut Kalle Järvilehto pääsi finaaliin myös Mammothilla Yhdysvalloissa. Maailmancupin slopestylen karsinnoissa hän oli karsintaryhmänsä seitsemäs. Ensimmäisen ryhmän voitti Hollannin Niek van der Velden ja toisen Yhdysvaltojen Dusty Henricksen. Yhteensä kuusitoista laskijaa otettiin finaaliin.

Järvilehto oli finaalipaikkaan tyytyväinen, vaikka erikoinen sää tekikin omat haasteensa:

- Täällä on karsinnat käyty ja kaikki mahdolliset sääolosuhteet koettu. Kaksi päivää oli treenejä ja täydellistä säätä, mutta tuuli kovasti eikä oikein pystynyt hyppimään. Karsintapäivänä oli aamusta täydelliset treenit: nollatuuli ja vain vähän pilvistä. Karsinnat alkoivat niin meni pilveen, rupesi satamaan vettä, tuulemaan ja kaikkea mahdollista. Ekalla kierroksella koitin kaikki peliin -laskua, mutta tulin sivuhyppyreistä liian pitkälle enkä enää saanut kunnolla vauhtia. Tokalla olin lähdössä tekemään samaa kuin ekalla, mutta kun satoi ja tuuli vastaan niin päätin helpottaa yhden hyppyrin osalta. Se riitti juuri jatkoon. Tyytyväinen kyllä olen ja saa finaalissa laittaa kaiken mitä lähtee, Järvilehto kommentoi.

Kalle Järvilehto oli kisan ainut suomalainen. Järvilehto on tällä kaudella ottanut yhden kolmossijan ja muun muassa viimeksi Seiseralmissa hän oli karsintojen kakkonen.

Mammothin finaalia voi seurata Ylen kanavilta lauantaina klo 19.25 alkaen.

Karsintojen tulokset, miehet: http://medias3.fis-ski.com/pdf/2020/SB/7393/2020SB7393RLQ.pdf

Aikuisten maajoukkueen viralliset tukijat ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Ajankohtaista