Järvilehto finaaliin Peking Air & Stylessä

Kalle Järvilehto otti toisen sijan omasta ryhmästään maailmancupin kolmannen big airin karsinnoista. Muut suomalaiset eivät jatka finaaliin.

Pronssia kauden ensimmäisestä big airista ottanut Kalle Järvilehto jatkaa vakuuttavaa kauttaan. Nyt hän otti 161,25 pisteellä toisen sijan omasta karsintaryhmästään Pekingissä käydyssä Air & Stylessa, joka on osa FIS:n big airin maailmancupia. Hänen ryhmänsä voitti yhdysvaltalainen Chris Corning pistein 169,50, toisen paras oli ruotsalainen Sven Thorgren 180,50 pisteellä.

- Ekalla ranilla ländäsin backside tripla 1440:n ja tokalla kaaduin switch backside 1260:n. Ländi alkoi mennä aika jäähän, niin siinä mietiskeltiin, että pitäisikö downgreidata tonniin. Monet kaatuivat, koska ländi oli umpijäässä. Kun olin sillä hetkellä viidentenä, niin päätettiin, että tehdään mitä suunniteltiin. Tein switch backside 1260:n switch nosegrabilla ja sain sen ländättyä. Tuli molemmista hyvät pisteet ja menin toisena ryhmästäni finaaliin. Tosi hyvät fiilikset, ihan mahtavaa päästä näin siistissä rakennelmassa finaaliin lauantaina vetämään, Järvilehto kertoo.

Pekingissä saatiin näin myös testattua uusi tulevia olympialaisia varten rakennettu big air -areena, joka on tehty entisen terästehtaan paikalle. Järvilehto oli rakennelmaan erittäin tyytyväinen, vaikka olosuhteet olivatkin jäiset:

- Tähän torniin on palanut ihan uskomattomasti rahaa. Tosi hyvät mestat ja hyndä toimii hyvin. Siihen nyt ei vaan voi mitään, että kun monta kymmentä tyyppiä siihen paukuttaa, niin se menee kovaksi.

Muut suomalaiset eivät jatkoon päässeet. Mikko Rehnberg oli 35:s 78,50 pisteellä ja Carola Niemelä 19:s 110,50 pisteellä. Naisten karsinnat voitti Japanin Kokomo Murase pistein 173,00. Karsinnoissa sekä miehissä että naisissa otettiin kahden laskun pisteet kolmesta voimaan. Päävalmentaja Antti Koskinen oli karsintoihin tyytyväinen, vaikka vähän jäikin hampaankoloon:

- Kallella meni oikein mallikkaasti. Paineli todella isosti ja teki kylmähermoisesti viimeisellä kierroksella switch backside 1260:n minkä toisessa hypyssä kaatui. Onnistui tiukassa paikassa, niin oikein hyvä fiilis siitä. Mikko satutti eilisissä treeneissä polveaan, ja jo eilen arveltiin, että jätetäänkö hypyt väliin, mutta tänään lämmitellessä tuntui paremmalta ja Mikko pystyi jalkaan luottamaan. Toisella hypyllä Mikko teki oikein mainiosti frontside 1440:n, mutta tuomariston mielestä se ei ollut niin mainio. Kun Norjan Stian Kleivdal teki saman tempun, niin sai 20 pistettä enemmän. Se vähän sulatti pohjan siltä, että Mikolla enää mitään mahdollisuuksia olisi ollut jatkoon. Kävin tuomariston kanssa keskustelemassa, ja he myönsivät, että Mikon kohdalla tuli rokotettua pienistä virheistä vähän liikaa. Kun nyt karsinnoissa vedettiin kaksi hyppyä kolmesta voimaan, niin tuollaisella 20 pisteellä alkaa tulla aika monta sinne väliin. Toki Mikon kohdalla tästä harmistuneena viimeinen temppu ei onnistunut. En osaa sanoa, oliko jo luovutusmentaliteettia.

Naisissa Carola Niemelällä oli vaikeuksia pitkin viikkoa, mutta karsiutumisesta huolimatta onnistumiset osuivat oikeaan paikkaan:

- Carolalla oli treeneissä haasteita hyppyrin ja vointinsakin kanssa. Tänään oli onneksi Carolalla parempi olo, ja olosuhde oli aamulla hyvässä kunnossa. Carola teki toisella kierroksella backside 540:n, mutta vähän pienesti. Viimeisellä kierroksella tuli hyvä frontside 720, mutta juuri missasi grabin. Tietysti se näkyi pisteissä, mutta hyvää kokemusta tuli. Onnistui kuitenkin kaksi kolmesta -formaatissa hyvin ja pysyi kaksi eri hyppyä jaloillaan. Teki kuitenkin parhaat suorituksensa tälle viikolle karsinnoissa, Koskinen kommentoi.

Finaaliin jatketaan jännittävästä tilanteesta, ja parannettavaakin vielä löytyy:

- Kallella jäi vielä temppuja reserviin, joten ainakin switch backside 1440:n suuntaan lähdetään korotusta hakemaan. Tähän me tähdätään, että finaaliin päästään ja siellä laitetaan hanat auki.

Järvilehto on tällä hetkellä big airin rankingissa neljäntenä. Modenassa hän jäi omassa karsintaryhmässään yhden sijan päähän finaalista ollen lopulta 12:s. Air & Stylen finaali nähdään lauantaina Ylen ja Eurosportin kanavilla. Yle Areenalta lähetys alkaa klo 13.25.

Tulokset, miehet: http://medias1.fis-ski.com/pdf/2020/SB/7174/2020SB7174RLQ.pdf
Tulokset, naiset: http://medias1.fis-ski.com/pdf/2020/SB/7173/2020SB7173RLQ.pdf

Aikuisten maajoukkueen viralliset tukijat ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Ajankohtaista