Järvilehto ja Suitiala slopestylen Suomen-mestareiksi

Rukalla lumilautailun Suomen-mestaruuskisoissa kisattiin tänään huipputasokas slopestylekisa. Parkki oli erittäin hyvässä kunnossa, ja kaikissa sarjassa nähtiin loistavaa laskemista. Jo alle 15-vuotiaissakin nähtiin 720:siä ja tuplavoltteja, ja miesten avoimessa sarjassa oli mukana kovia laskijoita, kuten maajoukkuelaskijat Petja Piiroinen, Nuutti Niemelä ja Ville Paumola. Miehissä tehtiin monia 1080:siä ja tuplia moneen eri suuntaan. Kisat toimivat karsintakisana ensi vuoden World Snowboard Tourin maailmanmestaruuskisoihin Yabuliin Kiinaan.

Naisten sarjassa Ella Suitiala otti naisissa voiton crossin ja halfpipen tapaan. Näin ollen rovaniemeläinen otti näistä SM-kisoista suvereenisti kolme kultaa. Suitialan voittopisteet olivat 354 ja toiseksi tulleen joensuulaisen Malla Partasen 289. Kolmanneksi laski kokenut konkari Saana Välikangas pisteillä 206. Suitiala oli naisten sarjassa ainut, joka laski isointa linjaa tehden hienot frontside ja backside 360:set.

- Kolme kultaa tuli napattua, ihan mukava. Vähän rennompia kisojahan nämä SM-kisat ovat. Mukava se on metallia viedä kotia. Kyllä se kisojen osalta saikin näihin kisoihin riittää. Viimeiset kevätviikot losottelen hyvää Rukan parkkia ja opettelen uusia temppuja. Tänään ei ihan hirveästi tarvinnut yrittää, mutta jos Krisse (Kristiina Nisula) olisi ollut mukana, niin sitten olisi pitänyt laittaa pyörimään, Suitiala kommentoi. Nisula ei pystynyt laskemaan täysipainoisesti loukattuaan selkäänsä harjoituksissa.

Todella kovatasoisen miesten kisan voittoon laski espoolainen, B-maajoukkueen Kalle Järvilehto pisteillä 380. Hänen voittoraninsa oli backside 1260, caballerial 1080, switch lipslide 450 out ja 50-50 backside 360. Toiseksi tuli Jukka Tyni pisteillä 341 ja kolmanneksi Henri Laakkonen 330 pisteellä.

- Onhan se toki tosi hyvä fiilis voittaa SM-kisoissa. Viime vuonna oli toiset kisat samaan aikaan ja sitä edellisenä vuonna kaaduin ranin, niin kyllä tämä hölli. Oli kyllä tosi kovatasoinen kisa. Olosuhteet oli tosi hyvät. Vähän meni varjoon hyndät illasta, mutta hyvä oli silti, Järvilehto kommentoi.

Kalle Järvilehto on nuori nouseva laskija, jolta voi odottaa tulevaisuudessa paljon. 19-vuotias Järvilehto nousi yleiseen tietoisuuteen tultuaan neljänneksi O’Neill Evolutionissa 2013. Myös tänä kautena on tullut hyvää menestystä, kuten World Snowboard Tourin kutsukisan voitto Slovakiasta.

- Kausi on muutenkin mennyt tosi hyvin. On tullut hyviä tuloksia ja olen pysynyt ehjänä, on ollut kivaa. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu muun muassa, että lähden maanantaina inttiin. Ensi vuonna koitan päästä paljon laskemaan ja kisoihin. Tunnelmat A-maajoukkueesta on sellaiset, että toivottavasti sinne ensi vuonna pääsisin.

Rukan SM-kisoissa on jäljellä pujottelulajit. Tänä iltana lasketaan paripujottelussa ja huomenna päivällä parisuurpujottelussa.

TULOKSET

Ajankohtaista