Järvilehto kolmas big airin maailmancupissa Saksassa

Kalle Järvilehto on ottanut pronssia Saksassa Moenchengladbachissa lasketussa big airin maailmancupin kilpailussa. Kilpailun voitti ylivoimaisesti Norjan Marcus Kleveland ja toiseksi laski Japanin Yuri Okubo.

Järvilehto oli kisan ainut suomalaisfinalisti. Naisten kisan ainut suomalainen oli 25:ksi sijoittunut Ella Suitiala. Naisten kilpailun voitti sveitsiläinen Carla Somaini. Muut kisan suomalaiset olivat 17. Mikko Rehberg, 28. Joonas Bergman ja 42. Ville Paumola.

Järvilehto pääsi kirkkaasti finaaliin voittaen oman karsintaryhmänsä backside triplecorck mellakalla. Finaalissa hän kaatui ensimmäisen hyppynsä, mutta toisellaan sai karsinnoista tutun triplakorkin päälle.

Kun useat laskijat epäonnistuivat rikkonaisess finaalissa, taktikoi Järvilehto tekemällä helpomman tempun viimeisellä kierroksella. Switch backside doublecork 1080 riitti nostamaan hänet mitaleille.

- Tuntuu ihan kivalta. Finaali meni ihan hyvin. Kun ekan laskun kaaduin, niin se aiheutti vähän paineita toiselle ja kolmannelle kierrokselle. Mutta kun sain toisesta yli 90 pistettä, niin se helpotti. Kolmannella oli tarkoitus tehdä jotain muuta, mutta Antin (Koskinen, päävalmentaja) kanssa päätettiin, että kannattaa helpottaa. Fiilis on tosi hyvä tällä hetkellä, ja nyt juhlistetaan tätä pikku illallisella, Järvilehto kommentoi.

Päävalmentaja Koskinen oli muutenkin suojatteihinsa tyytyväinen:

- Mahtava päivä tämä on, kun podiumille päästään. Hienosti Kalle sai kasattua itsensä ensimmäisen kaatumisen jälkeen ja ländäsi toisella hienon bäkki triplan mellakalla. Onneksi karsinnat olivat menneet niin hyvin, että saatiin siinä vähän taktikoida ja katsoa mitä muut tekee. Kun alkoi näyttää siltä, että hyvällä tonnilla pärjätään, niin pienen pohdinnan jälkeen päätettiin, että vedetään strategialla tästä löysät pois - ja sehän kannatti. Sieltä napsahti linjassa olevat pointsit tonnista, sillä podiumille ja fiilis kattoon. Paljon oli hyvää muutenkin tässä päivässä, kuten että meidän ensikertalainen Joonas Bergman ländäsi ensimmäisissä kisoissaan. Myös Rehnbergin Mikko ländäsi molemmat frontti tupla rodeonsa, ja myös Suitialan Ellalla oli lähellä ländätä. Kisa on kovaa, mutta on hienoa nähdä, että kun natsaa, niin sitten ollaan podiumilla, päävalmentaja Koskinen kommentoi.

Tulokset, miehet: http://medias2.fis-ski.com/pdf/2018/SB/7196/7196RLF.pdf
1. Marcus Kleveland, Norja 191,75
2. Yuri Okubo, Japani 168,50
3. Kalle Järvilehto 164,50

17. Mikko Rehnberg 70,75
28. Joonas Bergman 55,50
42. Ville Paumola 33,75

Tulokset, naiset: http://medias1.fis-ski.com/pdf/2018/SB/7195/7195RLF.pdf
1. Carla Somaini, Sveitsi 175,00
2. Miybi Onistuka, Japani 172,50
3. Christy Prior, Uusi-Seelanti 160,75

Ajankohtaista