Järvilehto kuudenneksi todella kovassa Pekingin Air & Stylessä

Pekingissä hypättiin lauantaina big airin maailmancupin kauden kolmas kilpailu Air & Style, jossa nähtiin äärimmäisen kovatasoinen kilpailu. Suomesta ainut finaaliin yltänyt laskija Kalle Järvilehto oli hienosti kuudes. Kisan voitti miehissä Kanadan Max Parrot ja naisissa Japanin Miyabi Onitsuka.

Ensimmäisellä kierroksella Järvilehto teki tyylikkään backside tripla 1440:n, mutta tuomarit eivät siitä pitäneet: pisteitä tuli vain 68,50. Toisella kierroksella hän kaatui switch tripla 1440:n, mutta kolmannella kierroksella se tuli hienosti päälle. Tuomarit piti tempusta, ja pisteitä tuli 82,00. Kovatasoisessa kilpailussa sillä ei kuitenkaan kärkeen ylletty, kun kaksi parasta temppua laskettiin yhteen.

- Ekalla ranilla pisteet jäi aika alhaiseksi polvigrabin takia. Tuomarit rokottivat siitä aika huolella. Meni fiilikset aika alas, kun mahikset käytännössä meni siinä: että ihan sama mitä teen tokalla niin ei riitä. Kaaduin vielä tokan, mutta olen tyytyväinen, että pystyin tsemppaamaan ja saamaan onnistuneen vikalle. Ei jäänyt niin hyvä maku suuhun kuin olisi toivonut, mutta kiva kisa ja tosi hyvä hyndä. Oli tosi siisti päästä laskemaan täällä, Järvilehto kommentoi.

Kisan tasosta kertoo, että Chris Corning onnistui loistavasti molemmat hyppynsä ja teki jopa backside quad 1800, mikä oli ensimmäinen kaupunkikisassa nähty neloisvoltti, mutta ylsi vain kolmanneksi. Naisissakin nähtiin lukuisia 1080:siä ja muutama 1260, joten sielläkin taso on noussut. Saman toteaa myös päävalmentaja Antti Koskinen:

- Olipahan todella kova kisa. Vaikka jo treenien perusteella näytti, että kovaa lasketaan, mutta ihan uusi vaihde oli finaalissa silmässä. Hurjaa on meno ja kova työ on pysyä mukana, mutta taas kun näitä omien tyyppien treeniä ja Kallenkin kisaa katsoo, niin se on niin herkkää, että edelleen ihan kannoilla ollaan ja hyvänä päivänä päästään haastamaan podiumille. Niin isosta erosta ei puhuta, mutta silloin pitää täydellisesti kaiken onnistua kohdilleen. Nytkin nähtiin, että karsinnoista noustiin ylemmille sijoille ja toisinpäin. Tarvitaan paljon toistoja, että saadaan perusvarmuus kovan tason tempuille. Ne ajat ovat auttamatta ohi, että tekee treeneissä kruisailujuttuja ja luottaa, että kyllä kisoissa temput tulee.

Järvilehdon suorituksista Koskinen oli kuitenkin tuloksesta huolimatta tyytyväinen. Pohdintaa herätti myös naisten kova kisa:

- Kaikkinensa kuitenkin positiivinen finaali Kallelta. Oli hieno henkisen puolen kokoaminen, vaikka ekalla kierroksella tuli murskaavan alhaiset pisteet eikä meidän mielestä ero ollut niin suuri. Tietenkin pitää ottaa pienetkin virheet pois, niin ei jää selittelyille varaa. Se on kylmä fakta, eikä siitä sen enempää kannata ottaa itseensä. Naisten kisasta on myös sanottava, että uskomattoman kovaa suorittamista sielläkin. Naisissakin on tapahtunut paljon viime vuosina, mutta ilo nähdä, että sielläkin taso kipuaa entisestään. Meillä on naisissakin mahdollista pärjätä, mutta kovien temppujen tuominen kisaan tarvitsee myös uutta vaihdetta.

Finaalin ulkopuolelle jäivät Mikko Rehnberg ja Carola Niemelä. Rehnberg oli 35:s ja Niemelä 19:s.

Maailmancup jatkuu ensi viikolla Atlantasta. Sinne Suomesta osallistuu Enni Rukajärvi, joka voitti kauden avauksen Uudessa-Seelannissa.

Tulokset, miehet: http://medias4.fis-ski.com/pdf/2020/SB/7176/2020SB7176RLF.pdf
1. Max Parrot, CAN 186,00
2. Sven Thorgren, SWE 185,00
3. Chris Corning, USA 181,25
...
6. Kalle Järvilehto, 150,50
35. Mikko Rehnberg 78,50

Tulokset, naiset: http://medias2.fis-ski.com/pdf/2020/SB/7175/2020SB7175RLF.pdf
1. Miyabi Onitsuka, JPN 165,00
2. Anna Gasser, AUT 158,00
3. Laurie Blouin, CAN 155,75
...
19. Carola Niemelä 101,50

Aikuisten maajoukkueen viralliset tukijat ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Ajankohtaista