Kaira Productions Elokuvaprojektin voittoon

31.3.2014 SM-kisojen yhteydessä kisattiin myös elokuvien Suomen-mestaruuksista.

Elokuvaprojektin finaalissa Vuokatissa Kaira Productionsin Kälä valittiin parhaaksi elokuvaksi. Finaalivaiheeseen oli päässyt viisi elokuvaa. Finaaliin nousseet elokuvat oli valittu yleisöäänien ja tuomareiden valintojen perusteella.

Finaalissa vain tuomareiden äänet ratkaisivat. Elokuvaprojektin tuomaristossa istuivat Spine Magazinen päätoimittaja Kalle Tarkiainen ja SnowX Magazinen päätoimittaja Sami Välikangas. Kilpailu oli tänä vuonna tiukka ja tuomaristo pohti voittajaa loppumetreille asti. Elokuvaprojektin voittajaksi valikoitui 2014 Kaira Productions - Kälä, hyväksi kakkoseksi nousi Hasty Crew - ATM ja erikoismaininnan kuvauksesta sai Melon - Antiankeus, jossa ei oltu säästelty kuvauskalustossa.

Tuomariston mielestä Kälä oli temppurikas elokuva, jossa ei oltu käytetty liikaa ylimääräisiä tehokeinoja. Musiikkivalinnat elokuvassa olivat rohkeita, mutta ainakin omanlaisia. Erkka Siivolan ja Tatu Toivasen pätkä hipoi heidän mukaansa lähes täydellisyyttä.

Kaira Productions palkittiin Suomen-mestaruudella, Seatilla viikonlopuksi käyttöön, laskupaketilla Rukalle, Pyhälle tai Vuokattiin ja GoPro HERO3+ Black Editionilla.

1. Kaira Productions - Kälä
Laskijat: Perttel Kaira-Aho, Vilina Koivisto, Allu Penttala, Tatu Toivanen, Olli Toivanen, Erkka Siivola, Erik Paloniemi, Arttu Paloniemi, Miika Kajakulma, Niko Savolainen, Tommi Aavaluoma
Kuvaajat: Niko Niittylä, Perttel Kaira-Aho

2. Hasty Crew - ATM
Laskijat: Jani Jokinen, Atte Permikangas, Luukas Karanta ja Iiro Permikangas
Kuvaus: Jani Jokinen, Valtteri Seppänen, laskijat

Erikoismaininta: Meloni - Antiankeus
Kuvaaja: Jan Granström
Laskijat: Aaro Voutilainen, Talvi Voutilainen, Joa Granström, Mikko Kivistö ja Arttu Druey

Ajankohtaista