Kisakausi jatkuu Dew Tour -kutsukisalla: mukana Rinnekangas, Rukajärvi ja Suur-Hamari

Yksi kauden isoimmista kisoista lasketaan viikonloppuna Yhdysvalloissa. Kutsukisa Dew Tour on jo vuosien ajan kerännyt parhaat lumilautailijat paikalle, ja kun tänä kautena ei MM-kisoja tai olympialaisia järjestetä, on Breckenridgen kisa entistä suuremmassa arvossa.

Suomesta kisaan lähtevät viikko sitten X Gameseissa jopa neljään lajiin osallistunut ja viime vuoden Dew Tourilla tiimikisan halfpipe-osuuden voittanut Rene Rinnekangas, viime vuoden Dew Tourin pronssimitalisti Enni Rukajärvi ja hallitseva Dew Tour -hopeamitalisti Matti Suur-Hamari.

Tänä vuonna Rene Rinnekangas edustaa joukkuekilpailussa lasimerkkiään ja osallistuu siinä reiliosuuteen. Lisäksi hän laskee slopestylen. Enni Rukajärvi laskee slopestylen ja Matti Suur-Hamari banked slalomin.

Freestylen päävalmentaja Antti Koskinen uskoo Rukajärven ja Rinnekankaan laskevan kisoissa hienosti:

- Tämä on kaksikon toinen kisastartti tälle kaudelle, ja uskon, että X Gameseista molemmat saivat hyvää vauhtia. Renellä ainakin oli räväkkä alku kisakaudelle, kun oli niin monta lajia samassa kisassa. Enninkin tekeminen näytti koko ajan nousujohteiselta, ja Enni teki hyvän valinnan, kun jäi siltä reissulta Coloradoon Dew Touria varten. Mitä Renen kanssa juttelin ja tunnelmaa aistin, niin nälkää ja näyttämisen halua jäi X Gamesien jäljiltä. Selkeästi hän ei ollut suoritukseensa siellä tyytyväinen, vaikka tuloksen puolesta se olikin hyvää. Viime vuodelta kun muistetaan, että Laaxin maailmancupin jäljiltä Rene lähti silloin X Gamesiin samoilla fiiliksillä ja sitten tuli hopeaa, niin nuori mies saattaa Dew Tourilla äityä vaikka mihin. Toivotaan, että toisella otolla Coloradossa natsaa - ja miksipä ei natsaisi. Kisaruosteet on nyt karisteltu, niin ei se ole kuin laittaa haisemaan.

Kisat voi katsoa suorana osoitteessa DewTour.com/live

Aikataulu:

Torstai 6.2.
21.30 Tiimikisa: slopestyle-osuus
22.45 Tiimikisa: halfpipe-osuus
23.45 Tiimikisa: reiliosuus

Perjantai 7.2.
18.15 Miesten slopestylen karsinnat
20.00 Banked slalomin finaali

Lauantai 8.2.
19.45 Miesten slopestylen finaali

Sunnuntai 9.2.
21.30 Naisten slopestylen finaali

Aikuisten maajoukkueen viralliset tukijat ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Ajankohtaista