Kolme suomalaista mitaleille World Rookie Tourilla

Sveitsin Corvatschissa World Rookie Tourin kilpailussa kolme suomalaista laski palkintopallille. Telma Särkipaju oli grom-tytöissä toinen, Mitja Kauranen grom-pojissa kolmas ja Valtteri Kautonen rookie-pojissa niin ikään kolmas. Finaaleissa rookie-tytöissä ollut Veera Immonen tuli kuudenneksi.

Hyvässä säässä ja hyväkuntoisessa parkissa saatiin kovatasoinen nuorten kilpailu, jossa taso oli kaikissa sarjoissa noussut huomattavasti. Sveitsiläiset olivat omalla maalla erityisen kovassa vedossa: he voittivat kaikki muut sarjat paitsi rookie-pojat, joissa voitto meni Japaniin.

Telma Särkipaju:
- Tänään oli kiva laskea ja oma lasku kulki hyvin. Muutkin tytöt laskivat hyvin. Ratakin oli tosi hyvä. Ja vaikka ei hirveästi ole tälle vuodelle vielä laskuja takana, niin nopeasti tuli hyppyihin tuntuma.

Mitja Kauranen:
- Rata oli tosi hyvä. Sää oli hyvä ja hyndät toimivat. Kaprunin finaaliin lähden hyvällä fiiliksellä. Ländäsin frontti tonninkin, mutta en jostain syystä siitä saanut parempia pisteitä kuin frontti seiskasta.

Valtteri Kautonen:
- Rata oli todella hyvä varsinkin näin alkukauteen. Hyppyrit eivät olleet kauhean isoja, mutta niistä ehti tehdä tonnit rennosti. Nokat olivat hyvän muotoiset ja reilit olivat suht yksinkertaiset, mutta olisin kaivannut vähän eksoottisempia vaihtoehtoja. Kaprunin finaaliin lähden ihan hyvällä fiiliksellä, ja toivottavasti sinne mennessä ehtisi tehdä kahtatoista tai ehkä jopa neljäätoista.

Mikko Terentjeff (valmentaja):
- Todella hyvä oli rata. Hyvät treenit saatiin, mutta kyllähän tuon totta kai näki, ettei meidän laskijoilla ole paljoa hyppyjä alla. Siihen nähden varsinkin hyvin meni: neljä finaalissa ja kolme palkintopallilla. Loistava suoritus. Monista maista kuitenkin näki, että ovat päässeet paljon enemmän harjoittelemaan. Varsinkin rookie-poikien taso oli kova. Vielä viidennelläkin sijalla tehtiin useampaa 1080:tä. Reilit sitten ratkaisivat, että vaikka tuli tyylikästä tonnia, niin reiliin tehtiin pienempää temppua. Hienoa suoriutumista meiltä. Mitja ensimmäisessä ulkomaan kisassaan heti palkintopallille ja uusi temppu päälle. Telmalla oli myös erittäin vakuuttavaa meininkiä. Kun vähän saadaan hyppytatsia alle, niin rahkeet voivat riittää mihin vaan. Tästä on hyvä jatkaa.

Ranit:
Telma Särkipaju: boardslide, backside 360, frontside 360, backside boardslide 270

Mitja Kauranen: frontside lipslide to fakie, switch backside 540, frontside 720, frontside bluntslide 270

Valtteri Kautonen: Caballerial 180 50-50 backside 360, backside tuplakorkki 1080, frontside 1080, frontside bluntslide 270

TULOKSET

Ajankohtaista