Korpi, Laari ja Autti suoraan finaaliin Rukalla

Hyisessä ja melko jäisessä säässä laskettiin Rukalla tänään halfpipen maailmancupin kilpailun karsinnat. Rukan kilpailu on ainut halfpipen maailmancupin kisa Euroopassa tällä kaudella ja osa olympiakarsintaa. Kilpailuun otti osaa 69 laskijaa eri puolilta maailmaa.

Suomalaisista parhaiten karsinnoissa onnistuivat Ilkka-Eemeli Laari, Antti Autti ja Janne Korpi, jotka kaikki jatkavat suoraan finaaliin. Autti ja Laari olivat omien ryhmiensä kolmansia Korven ollessa Laarin perässä neljäs. Semifinaaliin jatkaa miehistä Markus Malin ja naisista Ella Suitiala.
Karsintojen suurimman yllätyksen tarjoili Antti Autti, joka on jättänyt kisakentät taakseen jo vuosia sitten ja siirtynyt vapaalaskun pariin. Alkukausi kotikeskuksessaan Rukalla oli kuitenkin houkutellut kokeilemaan kisaamista, ja Antti nähdään myös huomisessa finaalissa.

- Pipe oli erittäin jees, vauhtia tuli hienosti. Viikon olen joutunut laskemaan, että edes uskaltaa laskea noin isoa pipeä. Haastavaa se ainakin oli. Olihan se rentoa päästä suoraan finaaliin, ja jos huomenna sataa lunta, niin tuskin silloin pääsisin edes semeihin. Tarvitsen täydelliset olosuhteet, että pystyn näinkin hyvin laskemaan. Huomiseksi koitetaan saada parempi rani aikaiseksi ja katsotaan mitä siitä sitten tulee, Antti kommentoi.

Miesten ensimmäisen ryhmän paras oli Kiinan Yiwei Zhang, ja toisessa ryhmässä korkeimmalle nousi Ranskan Johann Baisamy. Naisten karsinnat voitti uusiseelantilainen Rebecca Sinclair.

Huomenna 13.30 alkavat semifinaalit lähetetään suorana Yle Areenalla. Finaalit alkavat klo 18.00 ja ne nähdään jälkilähetyksenä TV2:lla klo 19.15-20.00.

Kaikki karsintojen tulokset:

http://www.epressi.com/media/mediabankfiles/44/files/ruka-world-cup/7196rlh1.pdf

http://www.epressi.com/media/mediabankfiles/44/files/ruka-world-cup/7196rlh2.pdf

http://www.epressi.com/media/mediabankfiles/44/files/ruka-world-cup/7195rlrq.pdf

 

Huomisen semifinaalien lähtölistat:

http://www.epressi.com/media/mediabankfiles/44/files/ruka-world-cup/7195slsf.pdf

http://www.epressi.com/media/mediabankfiles/44/files/ruka-world-cup/7196slsf.pdf

Ajankohtaista