Kotimaan tapahtumat kaudelle 2018-2019

Iloisia uutisia kesän keskelle: ensi kauden Suomi Tour, SM-kisat ja Banked Slalom SM päivämäärät ja keskukset on lyöty lukkoon. SM-kisoja tullaan kauden aikana laskemaan peräti kuudessa lajissa.

Kaudella 2018-2019 järjestetään yhteensä neljä Suomi Tourin kilpailua. Slopestyleä lasketaan kaikissa kisoissa, ja lisäksi halfpipeä Vuokatissa sekä SM-kisoina Talmassa. Rukalla vedetään reilejä. Suomi Tour huipentuu 11.-14.4. Iso-Syötteen SM-kisoihin, joissa lajeina on slopestyle, big air, crossi ja reilit. Pitkälle ja monipuoliselle Iso-Syöte Snowparkille saadaan takuuvarmasti loistava slopestyle-kisa, joka tänä vuonna lasketaan kaksipäiväisenä.

- Iso-Syöte on panostanut viime vuosina paljon lumilautailuun ja into SM-kisojen järjestämiseen on kova. Meillä on vakaa usko, että siellä tulee olemaan todella hyvät SM-kisat. Lisäksi olemme huomanneet, ettei yksi päivä slopestyle-kisojen järjestämiseen tahdo riittää. Haluamme, että laskijat ehtivät rauhassa laskea loistavaa Iso-Syöte Snowparkia ja että kisatn ovat laadukkaat. Totta kai myös haluaisimme, että SM-halfpipe voitaisiin laskea samassa paikassa, mutta vaikka Iso-Syötteellä ei sitä ole, niin ei sen vuoksi haluttu kisoja sieltä poiskaan viedä. Lisäksi tämä mahdollistaa, että tänä vuonna SM-lajeja on yksi lisää. Talmassa on tällä hetkellä Suomen paras halfpipeskene, joten uskomme, että siellä saa aikaiseksi parhaat kisat nimenomaan halfpipe-laskemisen kannalta, tapahtumakoordinaattori Juha Guttorm kertoo.

Lisäksi viime vuonna SM-debyyttinsä ottanut banked slalom palaa takaisin. Banked Slalom SM kisataan Tahkolla 5.-6.4.

Tarkempia tietoja tapahtumista aletaan päivittämään elokuusta eteenpäin, kuten Iso-Syötteen majoitus- ja hissilippupaketit.

Suomi Tour

19.-20.1. Ruka (slopestyle & reilit - mukana Rukan Lumilautailijat)
9.-10.2. Vuokatti (slopestyle & halfpipe - mukana Soul Vuokatti)
9.-10.3.Talma (slopestyle & SM halfpipe)
11.-14.4. SM19 Iso-Syöte (slopestyle, big air, crossi ja reilit - mukana Iso-Syöte SnowPark & Airforce)

Banked Slalom SM19

Tahko 5.-6.4.

Iso-Syötteen SM-kisojen alustava aikataulu

11.4. Crossi
12.4. Big Air & Reilit
13.4. Slopestyle karsinta
14.4. Slopestyle Finaali

Ajankohtaista