Lindfors 16:s Veysonnazin crossissa

Crossilaskija Anton Lindfors laski neljäsosafinaaliin maailmancupin viimeisessä kilpailussa

Sveitsin Veysonnazissa laskettiin perjantaina crossimaailmancupin viimeinen kilpailu. Suomen Anton Lindforsin sijoitus oli 16:s. Miesten kilpailun voitti Itävallan Alessandro Haemmerle. Naisten kilpailun voitti Italian Michela Moioli. Lindforsin kokonaissijoitus crossimaailmancupissa on 33:s.

Lindfors laski kahdeksasosafinaalissa erässään toiseksi ja eteni neljäsosafinaaliin, jossa sijoittui eränsä neljänneksi. Etenemishalut olivat Lindforsilla kovat mutta pitkän sairastelujakson seurauksena keho ei ollut huippukunnossa:

- Nyt on sitten varmuudella kauden vika kisa laskettu. Ekasta erästä jatkoon, ihan ok. Treenit sujui tosi hyvin ja voitin jokaisen lähdön tänään ja eilen. Pitää sanoa, että kisassa oikeastaan loppui jalat alta. Sairastamisen jälkeen on niin keskenkuntoinen, että ei vaan – jää niin paljon happoja jalkoihin, että ei palaudu. Kun pitäisi olla nopeat jalat ja hyödyntää kovempaa vauhtia ohittaessa, niin ei saa lautaa pysymään lumessa ja tulee vastapalloihin alas. Siihen se meni. Kroppa ei ole vielä täysin kunnossa ja ei jaksa tällaisia kuormia vielä, Lindfors kommentoi.

Lindfors piti Veysonnazin radasta ja positiivinen vire laskemiseen on olemassa:

- Tosi hyvä rata mulle kaikin puolin ja tuoreilla jaloilla lasku kulki hyvin. Top 16 -sijoitus näin vaikean kauden jälkeen ja finaaliin mentiin vielä loppukaudesta. Kyllä se osoittaa, että vauhtia on. Silti harmittaa, että nyt jäi paljon potentiaalia ulosmittaamatta, Lindfors jatkaa.

Lindforsilla on jo vankka katse tulevaisuudessa:

- Nyt kohti seuraavaa ja kohti olympialaisia tähdätään. Laitetaan paketti kuntoon ja itsellä on kova luotto omaan fysiikkavalmentajaan ja fyssariin. Saadaan mies terveenä ja kovakuntoisena seuraavaan kauteen. Parasta laskua ei nähdä vielä syksyllä jäätiköllä, vaan maailmancupin aloituksessa kisatessa ensi kautena, Lindfors kommentoi.

Tulokset, miehet: http://medias4.fis-ski.com/pdf/2020/SB/7375/2020SB7375RLF.pdf 

1. Alessandro Haemmerle, AUT

2. Omar Visintin, ITA

3. Adam Dickson, AUS

...

16. Anton Lindfors

Tulokset, naiset:  http://medias2.fis-ski.com/pdf/2020/SB/7374/2020SB7374RLF.pdf
1. Michela Moioli, ITA
2. Chloe Trespeuch, FRA
3. Belle Brockhoff, AUS

Crossimaajoukkueen viralliset tukijat ovat Pyhä ja Pihlajalinna.

Ajankohtaista