Lindfors kahdeksas viimeisessä maailmancupissa ennen MM-kisoja

Anton Lindfors on sijoittunut La Molinassa Espanjassa lumilautacrossin maailmancupissa kahdeksanneksi. Sijoitus on hänen kauden parhaansa.

Lindfors pääsi viimeisten joukossa eilisistä karsinnoista kaaviolaskuihin ollen aikalaskujen kolmaskymmenes. Kaaviolaskuissa Lindfors kuitenkin sai laskun kulkemaan ja eteni varmoin ottein aina semifinaaleihin saakka.

Semifinaaleista hän oli hyvin lähellä päästä finaaliin, ja lopulta jouduttiin turvautumaan myös maalikameraan finalisteja selvitettäessä. Kamerasta kuitenkin selvisi, että Lindfors oli hivenen Itävallan Lukas Pachneria perässä, ja heatin kolmantena hän joutui tyytymään pikkufinaaliin. Siinä hän sijoittui viimeiseksi ollen kisan lopputuloksissa kahdeksas. Kisan voitti Ranskan Pierre Vaultier.

- Hyvä kisapäivä ja vähän huonoa onnea, että en päässyt semifinaalista jatkoon. Laskin italialaisen Omar Visintinin ulkopuolella toiseksi viimeistä bänkkiä ja se päätti venyttää linjan ulos blokkaamalla mun linjan. Siitä tipuin kolmanneksi, ja loppusuoralla venytin vielä kaiken minkä pystyin, mutta finaalipaikka ja top 4 jäi kolmen sentin päähän. Pikkufinaalissa oli sitten eväät aika syöty: ollut flunssaa koko viikon eikä jalat oikein enää toimineet. Kovin yritys oli ladattu semeihin, niin jäi isoimmat riskit ottamatta ja kisasta tuli kahdeksas sija. Hyvä kenraali kuitenkin kohti Sierra Nevadan MM-kisoja. Kiitos tiimille ja huollolle, joka teki laudasta liukkaan tänään, Lindfors kommentoi.

Haastavan kauden jälkeen onnistuminen tuli hyvään hetkeen. Ensi viikolla alkaviin MM-kisoihin Lindfors lähtee luottavaisin mielin mutta kuten muihinkin kisoihin:

- Antaahan tämä totta kai itseluottamusta MM-kisoihin. Olkapäävamma Montafonissa alkukaudesta on kyllä ottanut veronsa viime kisoissa, eikä yllätys ole, että kun olkapää alkaa olemaan parempi niin alkaa myös lasku kulkemaan. Alkukaudesta olin tosi kovassa vauhdissa ja nyt aletaan vähitellen palaamaan siihen. Joka kisa on täysin uusi peli tässä lajissa, ja MM-kisoihin lähetään kuin jokaiseen kisaan: ensin selvitetään karsinnat ja sitten edetään heat kerrallaan finaalissa. Heatien laskeminen, lähtö ja kilpaileminen muita vastaan nostaa aina mun osakkeita, että eiköhän voida odottaa, että ainakin finaaleissa kulkee Sierra Nevadassa. Ensin tosin pitää selvittää karsinnat.

Torstaina Espanjan Sierra Nevadassa alkaviin lumilautailun MM-kisoihin lähtee Suomesta 12 lautailijaa. Lindfors on heistä ainut, joka osallistuu crossiin. MM-kisat lähetetään Ylen kanavilla.

Tulokset: https://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=SB&raceid=13779

Ajankohtaista