Lindfors toiseksi crossin maailmancupissa

11.3.2014 Anton Lindfors nousi uransa parhaimpaan maailmancupin sijoitukseen kauden toiseksi viimeisessä kisassa.

Veysonnaz’ssa Sveitsissä lumilautacrossin maailmancupissa Anton Lindfors on sijoittunut toiseksi. Voittoon kisassa laski italialainen Fabio Cordi. Sijoitus on Lindforsille uransa paras.

- Oli kyllä melkoinen päivä. Ensin karsittiin löysät saman tien pois. Tällä radalla drafatattin paljon, eli mentiin imussa. Piti vaan löytää imu ja pitää vauhti yllä. Mulla se onnistui tänään tosi hyvin, Anton Lindfors kommentoi.
Kisassa laskettiin neljä laskua yhteensä. Lindfors voitti semifinaalit, ja lähti finaaliin hyvältä paikalta.

Karsinnoista Lindfors jatkoi finaaliin sijalta 26. Hän teki väärän lautavalinnan ensimmäiselle laskulle, mutta toisella laudalla ja eri voiteilla hän laski aikalaskujen nopeimman ajan.

- Voitin semifinaalin, vaikka olin lähdössä viimeinen. Finaalissa meninkin niin kovaa kuin vain pystyin. Hyppäsin yhden hypyn pitkäksi, mutta se oli lopulta hyvä, sillä en ollut sumpussa, kun yksi laskija kaatui. Pääsin sen kiertämään. Laskussa oli melko hektistä, ja itselläkin kaatuminen oli lähellä.

Lindfors on sijoitukseen tyytyväinen, vaikka voittoon tähtäsikin.

- Aina sitä haluaisi voittaa, mutta on palkintopallilla oleminenkin lähellä tavoitetta. Ihan tyytyväinen olen kuitenkin tällä hetkellä.

Myös valmentaja Juha Guttorm on tyytyväinen, vaikka joutuikin haastavasti hoitamaan kisassa sekä valmentajan että voitelijan rooleja.

- Eilen laitettiin väärä lauta, mutta siitä oli lopulta hyötyä. Jos olisi mennyt hyvin toisella laudalla, niin ei oltaisi tänään otettu tätä toista lautaa käyttöön. Aika tiukka päivä kyllä oli valmentaa ja voidella, mutta hyvin meni näin. Tällä kertaa valmentaja-voitelijana on kyllä hyvät fiilisket. Läheltä on mennyt Antonin kanssa monta kertaa, niin hyvä että nyt meni nappiin. Tällä kertaa oli onneakin mukana, mutta toisaalta monta kertaa ollut epäonneakin. Tätä on kyllä odotettu pitkään, Guttorm kommentoi.

Kauden viimeinen crossin maailmancupin kilpailu lasketaan 14.-15.3. La Molinassa Espanjassa. Kisaan Anton lähtee innokkaana.

- Lähden hyvillä fiiliksillä vikaan kisaan. Toivottavasti pystyy vielä parantamaan tästä. Onhan tämä herkkä laji. Koko kauden olen pystynyt laskemaan hyviä sijoituksia, ja kun vielä viimeinen kisa menee hyvin, niin olen cupissakin hyvillä sijoilla. Tämä on kyllä hyvä homma kaikille, jotka ovat olleet tässä mukana. Tämä on yhtä lailla voitto heillekin.

Ajankohtaista