Lindforsille toisesta maailmancupista 16:s sija

Anton Lindfors aloitti kautensa Italian maailmancupin tuplakisalla. Ensimmäinen kisa epäonnistui, toisesta hätyyteltiin jo korkeita sijoituksia.

Suomen ainoan crossin maailmancupia laskevan lumilautailijan Anton Lindforsin kauden startti oli kaksijakoinen. Cerviniassa lasketuista maailmancupin kisoista ensimmäisessä ei päästy aikalaskuista finaaliin, mutta toisessa mentiin kaaviolaskuissa jo pitkälle.

Torstaisissa aikalaskuissa Lindfors jäi kauaksi kärjestä. Aikalaskujen nopein, Saksan Martin Noerl, kellotti ajan 1:15.18, kun taas Lindfors oli yli viisi sekuntia hitaampi ajalla 1:20.78. Kun 48 laskijaa pääsi jatkoon, ei hän perjantain finaalissa laskenut.

Toinen kisa käytiin lauantaina, jolloin kisat aloitettiin suoraan kaaviolaskuilla. FIS-pisteillä järjestykseen laitetuista laskuista Lindfors jatkoi kahdesta ensimmäisestä jatkoon, mutta neljäsosafinaaleissa hän jäi laskunsa neljänneksi eikä enää semifinaaleihin päässyt. Kun laskijat FIS-pisteiden mukaan laitettiin myös tuloksissa järjestykseen, oli hänen lopullinen sijansa 16:s.

- Tämä oli hyvä sijoitus torstain katastrofin jälkeen. Oli kiva todistaa, että vauhtia löytyy. Todennäköisesti torstaina kävi vain todella huono tsägä tuulen kanssa, kun mitään muuta järkeen käyvää selitystä ei olla tiimin kautta löydetty. 16:s sijoitus tällaisella mun laskutyyliin aika huonosti sopivalla radalla on ok, ja ainakin sain vähän itseluottamusta takaisin torstain jälkeen. Itse vikassa kisalaskussa jouduin jarruttamaan ekaan käännökseen muiden taakse, kun ei löytynyt sisältä aukkoa mistä mennä. Bänkeissä sitten koitin pysyä vain takana, että saisin hyvän draftin loppuradalle. Kuudennessa bänkissä (kallistetussa mutkassa) kuitenkin osuttiin yhteen Jarryd Hughesin kanssa. Se söi vauhteja, enkä onnistunut kuin nousemaan loppuradalla yhden sijoituksen neljänneksi, Lindfors kommentoi.

Ensimmäisen kilpailun voitti Saksan Martin Noerl, toisen Italian Emanuel Perathoner.

Crossin maailmancup jatkuu seuraavaksi vasta MM-kisojen jälkeen. Lumilautailun maailmanmestaruuskisat lasketaan Park Cityssä Yhdysvalloissa 31.1.-10.2.2019.


Tulokset, miehet 2.päivä: https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=SB&raceid=16180
1. Emanuel Perathoner, ITA
2. Jake Vedder, USA
3. Martin Noerl, GER

16. Anton Lindfors

Tulokset, miehet 1. päivä: https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=SB&raceid=15231
1. Martin Noerl, GER
2. Omar Visintin, ITA
3. Hanno Douschan, AUT

57. Anton Lindfors

Ajankohtaista