Lindforsin kauden aloitus viivästyy

Lumilautacrossin maailmancup alkaa viikonloppuna Argentiinasta, mutta A-maajoukkueen ainut crossilaskija Anton Lindfors ei vielä pääse starttaamaan.

Lindfors loukkasi viime kaudella kisoissa olkapäätään, ja kesällä sitä päästiin operoimaan. Vaikka kuntoutuminen etenee, siihen tarvitaan vielä lisäaikaa. Tästä johtuen hän lykkää kauden aloitusta, jotta pystyy keskittymään paremmin PyeongChangin olympialaisiin.

- Mun olkapää leikattiin heinäkuun alussa, ja vaikka toipuminen on mennyt hyvin, niin se ei ole vielä siinä kunnossa, että kannattaa tässä vaiheessa kautta riskeerata sen vuoksi kisailua. Olkapäässä korjattiin poikki mennyt hauis kiinnittämällä se uudestaan olkapäähän ja viilattiin hankaava luupiikki pois tekemällä vähän lisää tilaa. Tavoitteena on olla paremmassa kunnossa ja vauhdissa lumille palatessani kuin mitä viime kauden alussa tai koskaan aikaisemmin. Jos viime vuonna laskin ekassa kisassa kolmanneksi ja ekan maailmancupin karsinnoissa olin seitsemäs ennen kuin loukkaannuin finaaleissa, niin on selvää, että tarkoituksenani on olla aika vahvasti kärkikahinoissa mukana, Lindfors kommentoi.

Ennen heinäkuun leikkausta harjoitukset sujuivat hyvin, joten kuntoutumisen jälkeen on syytä odottaa hyviä tuloksia.

- Keväästä ja alkukesästä olin Euroopassa treeniradoilla kovassa vauhdissa ja laskutuntuma oli tosi hyvä. Tästäkin syystä jätän mieluummin kisan nyt väliin ja kuntoutan kunnolla kuin että menisin kipujen kanssa laskemaan. Siitä on yleensä pelkkää haittaa, ja se vie kehitystä taaksepäin.

Lindfors on kokenut uransa aikana useita loukkaantumisia, ja niistä on nyt opittu.

- Oikeastaan aina aikaisemmin olen koittanut puskea loukkaantumisista väkisin läpi ja palata nopeasti kisoihin. Olen kokenut pakottavaa tarvetta saada tuloksia niin että voin jatkaa tässä lajissa, ja tietenkin olen myös uskonut siihen, että pystyn ne tulokset tekemään. Liian paljon on tullut kisattua loukkaantuneena, sanoisin että paljon enemmän kuin mitä terveenä. Nyt on kuitenkin aika oppia virheistä ja hoidetaan asia kerralla kuntoon.

Lindforsin suunnitelmissa on palata lumille lokakuun alkupuolella, joten hänellä jää vielä runsaasti aikaa harjoitella ennen Ranskan Val Thorens’n maailmancupia joulukuun puolivälissä. Lindfors jatkaa viime kauden tapaan harjoitteluaan Sveitsin joukkueessa.

- Uskon tavoitteen olevan realistinen. Selkeänä kauden päätavoitteena on tietenkin olympialaiset, mutta samalla on valtava menestymisnälkä ja halu todistaa oman nopeuteni. Voi olla varma siitä, että kun kisaportti tippuu tulevana talvena ensimmäistä kertaa edessäni, niin teen kaikkeni ollakseni ensimmäisen alhaalla, oli kisa mikä tahansa. On tosi hyvä fiilis jatkaa Sveitsin joukkueen mukana. Henkilökunta on todella ammattitaitoista, tiimikaverit kovia laskijoita ja kaikki hyviä tyyppejä. On hienoa olla osana näin hyvää tiimiä, ja nyt tehtävänäni on vain ulosmitata itsestäni kaiken minkä voin.

Ajankohtaista