Lindforsin kausi alkaa tänä viikonloppuna

Ainoan suomalaisen maailmancupia laskevan crossilumilautailijan Anton Lindforsin kausi käynnistyy tällä viikolla Italiasta.

Suomen lumilautacross-menestys on tällä hetkellä yhden laskijan harteilla. Helsinkiläinen Anton Lindfors on käynyt läpi jo kahdet olympialaiset sekä lukuisat muut arvokilpailut, ja uusi kausi käynnistyy jälleen - tosin hieman myöhässä, sillä kisoja on jälleen jouduttu perumaan. Italian Cerviniassa kisataan kaksi maailmancup-kisaa, kun Itävallan Montafonin kilpailu peruttiin lumenpuutteen vuoksi. Lindfors ei perumisista ole huolissaan, vaikkakin ne kismittävät:

- Aika perus hommaa, että perutaan kisoja ja siihen on tottunut. Crossi on varmasti herkimpiä lajeja sääolosuhteille, kun tarvitaan niin paljon lunta radan rakentamiseen. Montafonissa olisin tietenkin mielelläni laskenut, kun on yksi mun suosikki kilpailuja, mutta välillä käy näin. Onhan se välillä turhauttavaa vaikkakin valitettavasti normaalia. Itse aloittaisin kauden mielummin hieman myöhemmin ja lumivarmemmissa paikoissa, niin ettei oltaisi niin sään armoilla koko ajan. Mutta itselleni kuitenkin tärkein asia on kisojen ja ratojen laatu eikä määrä. Valitettavasti ollaan myös nähty turhan paljon kisoja pienillä ja huonoilla radoilla viime vuosina johtuen lumivajeesta, milloin olisi ollut parempi vaan peruttaa kisa kokonaan.

Lindfors aloittaa uuden kauden luottavaisin mielin. Hän on urallaan jo kertaalleen yltänyt maailmancupissa mitaleille, joten hän tietää mitä se vaatii:

- Haluan kokonaisvaltaisesti mennä kaikilla osa-alueilla eteenpäin tänä kautena ja pysyä terveenä. Mulle se lähtee siitä päivittäisestä tekemisestä, mihin olen tyytyväinen tässä vaiheessa. Nyt koitan vain siirtää sen kisoihin. Crossissa on niin paljon satunnaisia tekijöitä, jotka voivat yksittäisiin kisapäiviin vaikuttaa, mutta silloin kun asiat osuu kohdalleen, niin toivon olevani podiumvauhdissa tänä kautena.

Pyeongchangin olympialaisissa hän oli vauhdissa. Lindforsin haastavan kauden jälkeen Korean yhdeksäs sija oli lopulta mieslautailijoiden kisojen paras sijoitus, eikä jopa korkeampi sijoitus ollut kaukana.

- Olympialaiset antoivat minulle mahdollisuuden jatkaa, ja nyt koitan käyttää tämän mahdollisuuden hyväkseni. Olympialaisten jälkeen olen keskittynyt päivittäiseen tekemiseen ja terveenä pysymiseen. Olen paljon kuntouttanut vanhoja vammoja, lähinnä polvea ja olkapäätä, jotka ovat nyt parhaimmassa kunnossa pitkään aikaan. Nyt on sellanen fiilis myös kokonaisuudestani, kaiken olen saanut paremmalle mallille, Lindfors kuvaa tunnelmiaan kauden alla.

Koska Lindfors on tällä hetkellä ainut suomalainen crossilaskija, ei hänelle treeniseuraa Suomesta löydy. Hän harjoitteleekin jo kolmatta kautta osana Sveitsin maajoukkuetta, josta hänelle on Suomen Lumilautaliiton ja Olympiakomitean tuella paikka mahdollistettu. Lindforsin mielestä järjestely on hyvä:

- Olen ollut tosi tyytyväinen ja joukkue on jo tässä vaiheessa niin tuttu, että se on vaan sitä normaaliarkea heidän kanssaan. Tietenkin tulee vähän enemmän ja pidempiä matkustuspäiviä itselleni, kun reissaan toisen maajoukkueen mukana, mutta se on ollut koko ajan tiedossa.

Kauden ensimmäisiin kisoihin Lindfors lähtee hyvillä ja rauhallisilla mielin - vaikkakin intoa pohjalta löytyy jopa enemmän kuin aikaisemmin:

- Olen todella innoissani, että pääsen vihdoinkin kisaamaan, mutta samalla periaatteella menen kuin koko alkukauden: hoidan päivittäisen tekemisen päivä kerrallaan mahdollisimman hyvin ja sitten näen mihin se riittää. Kauden eka kisa on aina mielenkiintoinen, kun saa ensimmäistä kertaa kunnon kuvan siitä missä menee suhteessa muihin. Mutta kyllä odotan selkeästi enemmän kuin mitä edellisinä kausina.

Aikataulu:
20.12. Karsinta maailmancup 1
21.12. Finaali maailmancup 1
22.12. Karsinta+finaali maailmancup 2

Ajankohtaista