Lumilautailijat valmiina MM-kisoihin - joukkue on valittu

6.1.2015 Yhteensä 12 lumilautailijan joukkue lähtee ensi viikolla alkaviin MM-kisoihin Kreischbergiin Itävaltaan.

Suomen joukkue lumilautailun maailmanmestaruuskisoihin on julkaistu. Seitsemän miestä ja viisi naista lähtevät kilpailemaan Itävaltaan Kreischbergiin. Mukana joukkueessa ovat muun muassa viime MM-kisojen slopestylen pronssimitalisti Janne Korpi sekä viime kisoissa halfpipessä niin ikään kolmanneksi sijoittunut Markus Malin. Suomalaisia nähdään slopestylessä, halfpipessä, big airissa ja crossissa.

- Lähdemme kisoihin hyvällä ja kilpailukykyisellä joukkueella ja on hienoa, että saimme myös nuorempaa kaartia mukaan. Coloradon ja Sveitsin leirit viime vuoden puolella olivat hyviä ja toivotaan, että Rukalla kelit on sen verran suosiolliset, että päästään tekemään vielä hyvät pohjustukset ennen Itävaltaa. Suksimiehistö on samaan aikaan leirillä Rukalla ja keskus on ollut myötämielinen ja hyvin mukana suorituspaikkojen teossa ja treenaamisen mahdollistajana, freestylen päävalmentaja Antti Koskinen kommentoi suoraan Rukalta, jossa joukkue on hakemassa viimeistä tuntumaa ennen kisoja.

Aspenissa 21.-25.1. järjestettäviin X Gameseihin kutsun ovat saaneet Enni Rukajärvi, Matti Suurhamari, Peetu Piiroinen ja Anton Lindfors. Päällekkäisten aikataulujen vuoksi Rukajärvi ja Piiroinen eivät ehdi MM-kisoihin eikä Suurhamarin lajia paracrossia ei Kreischbergissä lasketa. Lindfors on näin ainut, joka pystyy laskemaan sekä MM-kisat että X Gamesin. Roope Tonteri on X Gameseihin varasijalla.

Suomen joukke MM-kisoissa:

Crossi:
Anton Lindfors
Jussi Taka

Halfpipe:
Markus Malin
Janne Korpi
Ella Suitiala
Malla Partanen

Slopestyle:
Janne Korpi
Ville Paumola
Nuutti Niemelä
Petja Piiroinen
Ella Suitiala
Kristiina Nisula
Merika Enne
Henna Ikola

Big air:
Janne Korpi
Ville Paumola
Nuutti Niemelä
Petja Piiroinen

MM-kisojen aikataulu:

15.1. torstai
Crossin karsinnat

16.1. perjantai
Halfpipen karsinnat
Crossin finaali

17.1. lauantai
Halfpipen finaali

19.1. maanantai
slopestylen karsinnat

21.1. keskiviikko
slopestylen finaali

23.1. perjantai
big airin karsinnat

24.1. lauantai
big airin finaali

Ajankohtaista