Lumilautailijoiden kisakausi starttaa tällä viikolla

Loppuviikosta Uudessa-Seelannissa lasketaan maailmancupin avaus ja ensi viikolla Oslossa X Games.

Lumilautailijoiden kausi alkaa heti kahdella isolla big air -kisalla. Uuden-Seelannin Cardronan big air avaa maailmancup-kauden ja Oslossa hypätään X Games -kutsukisassa. Molemmissa on mukana suomalaisia.

Cardronaan osallistuu varmuudella viime kaudella big airissa kahdesti palkintopallille laskeneen Kalle Järvilehdon lisäksi Mikko Rehnberg, Aleksi Nevakivi ja Carola Niemelä. Enni Rukajärven ilmoittautuminen lähti kalkkiviivoilla, joten hänen osallistumisensa on vielä epävarma. Ensi viikolla Rene Rinnekangas osallistuu Oslon X Gamesiin.

Aikuisten maajoukkue on ollut Reneä lukuun ottamatta Uudessa-Seelannissa valmistautumassa kauteen.

- Meillä on ollut vähän 50-50 laskupäivien kanssa, välillä hyvää ja välillä huonoa keliä, mikä on tietenkin tänne normaalia. Ei tosin olla päästy laskemaan niin paljon kuin olisi toivottu, mutta kovia temppuja on isosta hyppyristäkin päästy tekemään. Nyt on myrskyä tulossa, että voi olla pari päivää hiljaisempaa. Vielä on epäselvää, pidetäänkö kisa Cardronan parkin viimeisessä hyppyrissä vai saadaanko varsinainen big air -hyppyri tehtyä. Lunta ovat koittaneet tehdä, mutta vielä ei olla alettu edes muotoja siihen ajamaan. Aika kiireiseltä näyttää. Ensi viikko kertoo selvemmin, miten tässä käy. Toivottavasti myös pian saamme tietää, pääseekö Enni osallistumaan kisaan vai ei, päävalmentaja Antti Koskinen kommentoi.

Rinnekangas jätti Uuden-Seelannin leirin nopealla ratkaisulla välistä saatuaan kutsun Osloon.

- Renelle tuli viime tingassa kutsu Oslon X Gameseihin, joten hän teki nopean päätöksen lähteä sinne. Se tietenkin on hyvä nuorelle miehelle, että saa isoihin kisoihin kutsuja. Harmi että tuli näin myöhään, niin sotki Uuden-Seelannin kuvioita. Hän onneksi pääsi norjalaisten kanssa Saas-Feehen laskemaan, vaikka siellä onkin lumet vähissä kuten on täällä Uudessa-Seelannissakin. Saa kuitenkin tuntumaa ennen itse kisaa, Koskinen kertoo.

Cardronan kisan karsinnat lasketaan lauantaina 24.8. ja finaali sunnuntaina 25.8.

Oslon X Games on lauantaina 31.8.

Ajankohtaista