Lumilautailun A-maajoukkue kasassa ja olympiakarsinta alkaa

Lumilautaliitto julkaisi eilen Facebook-tilillään livelähetyksen, jossa julkistettiin tulevan kauden A-maajoukkue. Nuuksion kansallispuistoon lähetystä varten oli saatu lähes koko maajoukkue, kun vain maailmalla matkustavat Roope Tonteri ja Peetu Piiroinen sekä koulun penkillä istuneet, A-maajoukkueen uudet tulokkaat Henna Ikola ja Mikko Rehnberg eivät päässeet paikalle.

Muut joukkueeseen valitut laskijat ovat edellisenäkin vuonna joukkueeseen kuuluneet slopestyle- ja big air -laskijat Enni Rukajärvi, Ville Paumola, Kalle Järvilehto ja Kristiina Nisula, halfpipe-laskija Markus Malin, crossilaskija Anton Lindfors sekä paracross-laskija Matti Suur-Hamari. Myös Tonterin, Piiroisen, Ikolan ja Rehnbergin päälajeina on slopestyle ja big air.

- Joukkueessahan on pitkälti tuttuja ihmisiä, eli jatkavia kovia tyyppejä on useita. On kuitenkin mukava, että ollaan saatu nostettua myös uutta verta pakkiin ja näin saadaan uudistusta. Suomessa riittää nuoria hyviä laskijoita, ja heitä on hienoa nostaa kovempiin leikkeihin mukaan. Ikola ja Rehnberg ovat hyviä lisäyksiä joukkueeseen. Australian leiri näytti, että mellä on vallan mukavaa keskenämme ja dynamiikka on hyvä. Toivottavasti saadaan sama välitön fiilis pidettyä kauden ajan pystyssä. Nyt on vain aika antaa meidän kuukkeleiden lentää, päävalmentaja Antti Koskinen kertoo.

2018 Korean olympialaisten karsinta lähtee käyntiin tällä kaudella, ja ensimmäinen karsintakilpailu on Milanossa FIS:n maailmancupin big airissa 12.11. Olympialaisiin on jaossa neljä maapaikkaa lajia ja sukupuolta kohden. Koreassa kilpaillaan ensimmäistä kertaa myös big airissa.

- Yksi meidän pääfunktioista on tässä vaiheessa olympiakarsinta. Maapaikkoja ryhdytään haalimaan ja FIS:n maailmancupin kisoja käydään, mistä pisteitä niihin saadaan. Tärkeimpänä näistä tulee tietenkin FIS:n MM-kisat Espanjassa maaliskuussa, mistä MM-titteleiden ohella saadaan pisteitä olympialaisia varten, Koskinen kertoo.

Crossin puolella Anton Lindfors siirtyy tälle kaudelle harjoittelemaan Sveitsin joukkueen mukaan, ja Matti Suur-Hamaria valmentaa viime kauden tapaan Mikko Wendelin.

Lähetys eilisestä joukkueen julkistamisesta löytyy kokonaisuudessaan Lumilautaliiton FB:stä osoitteessa Facebook.com/suomenlumilautaliitto.

A-maajoukkue 2016-2017:

Mikko Rehnberg (slopestyle ja big air)
Henna Ikola (slopestyle ja big air)
Peetu Piiroinen (slopestyle ja big air)
Roope Tonteri (slopestyle ja big air)
Ville Paumola (slopestyle ja big air)
Enni Rukajärvi (slopestyle ja big air)
Kristiina Nisula (slopestyle ja big air)
Kalle Järvilehto (slopestyle ja big air)
Markus Malin (halfpipe)
Matti Suur-Hamari (paracross)
Anton Lindfors (cross)

Ajankohtaista