Lumilautajoukkue olympialaisiin koossa

Olympiakomitea on julkistanut tänään viimeiset urheilijavalinnat PyeongChangin talviolympialaisiin, ja sen myötä myös lumilautailijat. Suomesta Koreaan lähtee yhteensä kahdeksan lautailijan laaja ja iskukykyinen joukkue.

Joulukuussa julkistetun Sotchin hopeamitalisti Enni Rukajärven lisäksi slopestylessä ja big airissa laskee täysillä maapaikoilla neljä miestä. He ovat toisiin olympialaisiinsa lähtevä Roope Tonteri, kolmannet olympialaisensa aloittava, Vancouverin hopeamitalisti Peetu Piiroinen sekä kisojen ensikertalaiset Kalle Järvilehto ja Rene Rinnekangas. Ville Paumola on Suomeen jäävä varamies. Hänet voidaan nostaa kisoihin ennen slopestyle-kisan alkua jos joku laskijoista loukkaantuu. Enää big airiin häntä ei voi nostaa kisojen alettua.

Halfpipessä kilpailee kokenut kaarti: neljänsiin olympialaisiinsa lähtevä Janne Korpi, kolmatta kertaa kisakoneeseen nouseva Markus Malin ja kolmeen freestyle-lajiin osallistuva Peetu Piiroinen. Näin ollen Piiroisesta tulee historiallisesti ensimmäinen urheilija, joka laskee halfpipen, slopestylen ja uuden olympialajin big airin. Lisäksi Anton Lindfors lähtee kilpailemaan crossiin.

- Joukkue saatiin julki ja vahvistettua Olympiakomitealta, ja meidän esityshän meni kokonaisuudessaan läpi, mikä on tosi hieno juttu. Saimme kisakoneeseen kaikki jotka halusimmekin. Meillä lähtee Koreaan erittäin hyvä jengi. Näytöt on annettu, ja jännittävästi vielä loppukirissä Peetukin sai paikkansa kisakoneeseen. Täten hän tulee jopa historiallisesti laskemaan kolme freestyle-lajia, eikä todennäköisesti sinne muita maailmalta samaan suoritukseen yllä, päävalmentaja Antti Koskinen kommentoi.

Lumilautailijoilla kausi on mennyt hienosti. Finaaleissa on ollut lähes jokaisessa freestyle-kisassa, ja palkintopallille on noustu maailmancupissa kahdesti ja Dew Tourilla kerran. Kalle Järvilehto laski Saksassa big airin maailmancupissa pronssille, ja Enni Rukajärvi Kiinassa big airin maailmancupissa pronssille sekä Dew Tourin slopestylessä niin ikään kolmanneksi.

- Meidän resurssit eivät ole olleet kummoisia, että aika kengännauhabudjetilla tässä moniin maihin verrattuna painetaan. Siihen nähden saimme todella iskukykyisen joukkueen mukaan. Finaalipaikkoja on tullut tällä kaudella melkein koko ajan freestylen puolelta ja pari palkintopallisijaakin. Se osoittaa, että olemme todellakin kilpailussa mukana ja hyvänä päivänä ehdottomasti haastetaan ihan toppiin asti. Niinhän me lähdemme tekemään Koreaankin. Sisulla painetaan pitkä päätyyn ja perään ja mitä näitä sanontoja olikaan. Uskon, että tästä hyvä tulee, Koskinen kertoo.

Joukkue lähtee lauantaina viimeistelyleirille Japaniin, mistä he jatkavat suoraan Koreaan. Japanista haetaan viimeisten laskuharjoitusten lisäksi rauhallista tunnelmaa ennen olympialaisia.

- Tosi mukava lähteä Japaniin viimeistelemään. Siellä päästään hyvin jetlagista eroon ja saadaan hyvää sielunhoitoa. Tarkoituksena olisi uppoutua rauhalliseen, japanilaiseen tunnelmaan ennen kisoja. Niissä tunnelmissa on hyvä lähteä Koreaan.

Enni Rukajärvi kilpailee vielä X Gamesissa Yhdysvalloissa. Rukajärvi laskee Aspenissa sekä slopestylen että big airin, johon hänet on nostettu varapaikalta itse kisaan. Kilpailut on nähtävissä torstaista sunnuntaihin Yle Areenasta.

Slopestyle ja big air:

Enni Rukajärvi
Roope Tonteri
Kalle Järvilehto
Rene Rinnekangas
Peetu Piiroinen

Halfpipe:

Markus Malin
Janne Korpi
Peetu Piiroinen

Crossi:

Anton Lindfors

Suomeen jäävä varamies:

Ville Paumola (slopestyle ja big air)

Ajankohtaista