Lumilautaliitossa henkilöstömuutoksia


Uusi kausi alkaa Lumilautaliitossa henkilöstömuutosten merkeissä. Isoimpana muutoksena on vuodesta 2014 työskennelleen Mika Anderssonin päätös siirtyä sivuun toiminnanjohtajan tehtävästä. Hänet palkattiin työhön Sotsin olympialaisten jälkeen, ja alun alkaenkin suunnitelmissa oli toiminnanjohtajan tehtävät yhden olympiadin ajan.


Tänä aikana Lumilautaliiton toiminta on muuttunut ja kasvanut laajasti. Monet osa-alueet ovat kehittyneet laadullisesti ja määrällisesti, ja myös ulkopuoliset vastuut, odotukset ja velvollisuudet Lumilautaliittoa kohtaan ovat velvoittaneet kehittymään ja reagoimaan.

Yksi suurimmista muutoksista on ollut paraurheilun integroiminen osaksi jokapäiväistä toimintaa. Tästä suurimpana osoituksena on keväällä ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävät paralumilautailun MM-kisat, jotka lasketaan Pyhällä 2019.

- Haluan lämpimästi kiittää kaikkia liiton ja lumilautailun parissa toimivia henkilöitä ja sidosryhmiä menestyksekkäästä yhteistyöstä. Olemme saaneet hyvin laaja-alaisesti yhdessä vietyä eteenpäin Lumilautaliiton toimintaa, jonka osalta voin tyytyväisin mielin jättää toiminnanjohtajan tehtävän. Lumilautaliitossa on osaava ja sitoutunut henkilökunta, joka kykenee viemään kehitystä entistä pidemmälle. Olen ollut etuoikeutettu saadessani seurata toiminnan kasvun ja kehittymisen lisäksi myös laskijoidemme menestystä, mistä suurimpina hetkinä nousevat tietysti olympia-, paralympia- ja MM-mitalit, joita lumilautailu on edelleen ansiokkaasti kyennyt Suomeen tuomaan, Andersson kommentoi.

Lumilautaliiton hallituksen päätöksellä hallintoa uudistetaan siten, että kevääseen 2019 saakka toiminnanjohtajan tehtäviä hoitaa Tiina Lindström. Andersson jatkaa toistaiseksi varainhankinnan ja kaupallisten kumppanuuksien yhteyshenkilönä.

- Meillä alkaa iso kausi, jossa on paljon hankkeita tiedossa. On harmillista, että Mika siirtyy toiminnanjohtajan työstä sivuun, mutta onneksi meillä on osaava ja asiantunteva tiimi, jolla päästään töitä jatkamaan. Otan toiminnanjohtajan sijaisuuden hienona haasteena vastaan, ja lähden innolla jatkamaan Mikan hyvää duunia tästä eteenpäin, Lindström kertoo.

- Mika on vienyt Lumilautaliiton toimintaa hienolla tavalla eteenpäin ja saanut aikaan valtavan määrän kehitystä. Hän ansaitsee ison kiitoksen intohimolla ja tunnollisuudella tekemästään työstä, jonka ansiosta muun muassa liiton uskottavuus sekä lajin sisällä että ulkopuolella on parempi kuin koskaan. Hallituksessa ollaan iloisia, että Mika jatkaa vielä rahoituksen parissa. Tiinalla taas on tähänkin saakka ollut iso rooli liitossa eri hankkeiden kautta sekä jatkuvassa toiminnan kehittämisessä. Tiinan osaaminen arvostetaan hallituksessa korkealle, ja tämä on hieno mahdollisuus liitolle kehittyä järjestönä entisestään, kommentoi hallituksen puheenjohtaja Tuomo Ojala.

Ajankohtaista