Lumilautamaajoukkue julkaistu - kausi alkaa Uudesta-Seelannista

Alkavan kauden aikuisten maajoukkue esiteltiin perjantaina Helsingin Kaivopuistossa. Laskijat olivat saapuneet nauttimaan loppukesän säästä skeittauksen ja puistoharrastusten parissa ennen siirtymistä Uuden-Seelannin lumille.

Tänä kautena aikuisten maajoukkue koostuu kahdestatoista laskijasta, joista Matti Suur-Hamari laskee paracrossia ja Anton Lindfors crossia. Freestyle-joukkueessa laskevat Enni Rukajärvi, Rene Rinnekangas, Henna Ikola, Mikko Rehnberg, Joonas Bergman, Carola Niemelä, Aleksi Nevakivi, Emmi Parkkisenniemi, Kalle Järvilehto ja joukkueeseen nouseva, lahtelainen Emppu Väisänen (s.1999).

- Meillä on mahtava, innostunut ja erittäin sitoutunut joukkue. Kesän fysiikkaleirit ovat osoittaneet, että kaikilla on erittäin hyvä työmoraali ja vahva halu päästä eteenpäin ja kehityksen eteen kaikki ovat valmiita tekemään töitä. Kovasti odotan, että saamme ajettua entistäkin vahvemmin nuorempaa kaartia kansainvälisiin kisaympyröihin mukaan. Hienoa on myös, että on kokeneempaa osastoa jakamassa myös osaamistaan. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja tykkäävät tehdä asioita yhdessä, päävalmentaja Antti Koskinen kommentoi.

Maailmanmestari Roope Tonteri pitää tänä kautena välivuoden kisoista keskittyen omiin projekteihin sekä rullalautailuun.

- Roopella on laskijanakin ollut aina monta rautaa tulessa, ja kun hän on tehnyt päätöksen rullalautailussa olympialaisiin tähtäämisestä, niin yhdessä katsoimme, että Roopen on nyt hyvä mennä kohti sitä tavoitetta. Hän toteuttaa myös lumilautailua hieman aiempaa poikkeavalla tavalla, kun ei isoja arvokilpailuja eikä olympiakarsintaa ole nyt päällä.

Vaikka tänä kautena ei MM-kisojen tai olympialaisten kaltaisia isoja kilpailuja kalenterista löydykään, on edessä iso kausi ennen olympiakarsinnan alkamista. Edessä on muun muassa X Games, josta viime kaudella slopestylessä Rinnekangas otti hopeaa ja Rukajärvi pronssia.

- Haasteita kaudessa toki riittää. Maapaikkakiintiöt maailmancupissa ovat tiukentuneet huomattavasti, joten jo maailmancupiin pääseminen on saavutus sinänsä. Maailmancup tulee luonnollisesti olemaan koko joukkueelle tärkeä tavoite, ja kauden päätavoitteeksi tänä kautena nousee X Games Aspen, jonka viime vuotista hienoa menestystä lähdemme nyt täydentämään.

Kausi alkaa kisojen osalta 24.8. Uuden-Seelannin Cardronassa big airin maailmancupilla.

QKLS TEAM 2019-2020:

Enni Rukajärvi (s. 1991)
Rene Rinnekangas (s. 1999)
Henna Ikola (s. 1998)
Mikko Rehnberg (s. 1997)
Carola Niemelä (s. 1999)
Aleksi Nevakivi (s. 1999)
Emmi Parkkisenniemi (s. 1999)
Kalle Järvilehto (s. 1995)
Joonas Bergman (s. 2000)
Emppu Väisänen (s. 1999)
Anton Lindfors (s. 1991)
Matti Suur-Hamari (s. 1986)

Ajankohtaista