Maailmancup täyteen vauhtiin Italiasta

Modenassa Italiassa lasketaan ensi viikolla kauden toinen big airin maailmancupin kilpailu. Lauantaina 3.11. käydään läpi niin karsinnat kuin finaalitkin. Finaali lähetetään Ylen kanavilla.

Mukaan kilpailuun lähtee Suomesta Olympialaisissa laskeneet Tonteri, Järvilehto ja Rinnekangas sekä aikuisten maajoukkueeseen tällä kaudella noussut Iina Puhakka.

- Saas Feen alkukauden leiri meni todella hyvin ja uutta temppua on löytynyt. Iskukykyä tuntuu löytyvän, mutta toivottavasti vielä päästään ennen telinekisaa herkistelemään tuntumaa lumille takaisin Sveitsiin, jonne on luvattu valitettavan huonoa säätä, kommentoi freestylejoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen.

Suomalaiset ovat päässeet alkukaudesta hyvin lumille Australiassa ja Sveitsissä, ja tulosta on tullut. Useat laskijat ovat oppineet uusia temppuja ja muutenkin päässeet hyvin takaisin kesätauolta. Myös laji itsessään on mennyt jälleen eteenpäin.

- Koko porukasta on kehitystä havaittavissa, mutta myös yleisesti taso on taas noussut. Triploja näkee jo todella paljon ja muidenkin maiden laskijat vetävät paljon uusia temppuja. On mielenkiintoista nähdä, miten ne taipuvat telinekisassa, Koskinen jatkaa.

Iina Puhakka osallistuu maailmancupin kilpailuun nyt ensimmäistä kertaa aikuisten joukkueen jäsenenä, ja Italian kilpailu on hänelle myös ensimmäinen telinekilpailu.

- Tämä on Iinalle iso kokemus, ja sellaisena se tässä vaiheessa kohdellaan. Myös Iina on päässyt jo paljon laskemaan ja junnujen MM-kisoissakin meni mukavasti, vaikka siellä pientä loukkaantumista olikin, Koskinen kertoo. Puhakka sijoittui Uuden-Seelannin nuorten MM-kisojen big airissa kipeytyneen nilkan kanssa kuudenneksi.

Tälle kaudelle big airin maailmancupiin tulee miesten osalle uusi sääntö, kun finaaleissa laskijan on suoritettava kaksi temppua sekä vasemmalle että oikealle pyörimällä. Tämä estää muun muassa sen, ettei enää pelkästään vaihto frontsiden ja switch backsiden välillä riitä, sillä niiden pyöriminen tapahtuu samaan suuntaan.

Modenan big airin finaali näytetään Yle Areenalla sekä Yle TV2:lla.

Ajankohtaista