Maaliskuussa on tytöt kiertueella

Girls on Tour on neljän itsenäisen tytöille ja naisille suunnatun tapahtuman kiertue, jota ovat toteuttamassa aktiiviset naislaskijat yhteistyössä mm. hiihtokeskusten, hiihtokoulujen ja seurojen kanssa. Tavoitteena on tarjota naislaskijoille matalan kynnyksen tapahtumia, joissa tunnelma on kannustava ja yhteisöllinen. Jokaisessa tapahtumassa on paikalla valmentajia ja mentoreita opastamassa laskijoita heidän omien tavoitteidensa mukaisesti. Tarkoitus on kokoontua yhteen, nauttia laskemisesta hyvässä seurassa ja saada uusia laskutaitoja ja elämyksiä.

Saariselän Girs Go Shred -tapahtumaa kolmatta vuotta järjestävä Fanni Katajamaa kertoo omista motiiveistaan järjestää tyttöjen laskutapahtumaa:

”Me halusimme Riinan (Laitinen) kanssa tarjota tytöille mahdollisuuden löytää uusia, yhtä motivoituneita laskukavereita helposti ja luoda ympäristö, jossa kaikki uskaltaisivat alkaa testaamaan rajojaan ja kehittämään itseään. Parkeissa näkee kaikissa keskuksissa kauheasti poikia, mutta ei edelleenkin vähemmän tyttöjä. Tätä me yritämme muuttaa. Olen oppinut kahden tapahtuman aikana, että kun tytöt laskevat isossa porukassa, siihen syntyy tosi erilainen ja lämmin ilmapiiri, jossa kaikki hyväksytään ja kaikki uskaltavat yrittää uutta. Toivottavasti myös tapahtumien ulkopuolella tytöt keräisivät porukoita, jolla lähteä laskemaan ympäri keskuksia. Henkilökohtainen tavoitteeni on, että joskus vielä aktiivilaskijoita keskuksissa olisi 50-50 tyttöjä ja poikia. Nuorien tyttöjen olisi silloin helpompaa löytää laskukavereita, eikä se olisi kellekään syy lopettaa harrastusta. Mielestäni on tosi tärkeä juttu, että tämä kiertue on olemassa.”

Suomen Lumilautaliitto ja Ski Sport Finland ovat nyt yhdessä mukana tukemassa tyttöjen laskemista ja ennen kaikkea tyttöjen toimijuutta laskujuttujen parissa Girls on Tourin avulla. 


Ski Sport Finlandin freestylelajien koordinaattori Minna Karhu: ”Olen aina yrittänyt, muiden juttujen ohella, valmentaa ja tsempata tyttöjä rinteessä ja kisoissa ollessani. Nyt on mahtava mahdollisuus auttaa tyttöjä löytämään laskemiseensa uusia juttuja yhdessä lumilautailevien tyttöjen kanssa. Toivottavasti mahdollisimman moni suksilla laskeva tyttö lähtee mukaan Girls on Tour -tapahtumiin ja saa laskemiseensa uusia juttuja ja löytää näiden avulla lajin yhteisöllisyyden.”

Lumilautaliitosta Tiina Lindström: ”Tapahtumilla on iso merkitys suomalaiselle naislaskemiselle, oli sitten kyse lumilautailijoista tai freeski-laskijoista. Monille tytöille tapahtumat toimivat ponnahduslautana muihin tapahtumiin ja kynnys esim. parkkilaskemiseen madaltuu. Minusta on myös todella tärkeää, että tytöt järjestävät tapahtumia ja koutsaavat ja ylipäätään ottavat roolia toimijapuolella. Sellaista liiton kuuluukin tukea.”


Kiertueen tapahtumat on tarkoitettu kaikille peruslaskutaidot omaaville tytöille ja naisille. Aikaisempaa kokemusta esim. parkkilaskemisesta ei vaadita. Tapahtumien lisätiedot löytyvät kunkin tapahtuman Facebook-eventistä:

4.3. Mimmien parkkijamit: https://www.facebook.com/events/1690739317636296/
8.-11.3. Mimmi Free´knd: https://www.facebook.com/events/1915740825422228/
15.-18.3. Girls Go Shred: https://www.facebook.com/events/179543332602435/
24.-25.3. Mindy Sessarit: https://www.facebook.com/Mindysessarit/?fref=ts


Lisätietoja kiertueesta: http://www.fsa.fi/kilpailuttapahtumat/tapahtumat/girls-tour/
http://www.skisport.fi/Muut+freestyle+tapahtumat

Ajankohtaista