Malin 11. Dew Tourin halfpipessä

Myöhään eilen illalla Breckenridgellä Coloradossa Markus Malin laski yhdenneksitoista Dew Tourin halfpipessä. Ainut halfpipeen kutsun saanut suomalainen oli karsintojen kymmenes, kun yhteensä kaksitoista laskijaa pääsi jatkoon. Muun muassa yhdysvaltalainen Shaun White jäi finaalin ulkopuolelle. Finaalin voitti yhdysvaltalainen Jake Pates. Naisissa kisan voitti Yhdysvaltojen Chloe Kim.

Upeissa olosuhteissa käyty finaali oli äärimmäisen kovatasoinen, ja useat laskijat saivat hienoja laskuja aikaiseksi. Markus Malin sai ensimmäisen laskunsa päälle, mutta kaatui toisen ja kolmannen. Viimeisellään hän teki ensimmäisestä hitistä uuden tempun, mutta kaatui hyvän alastulon jälkeen yllättäen.

Malinin ensimmäisen laskun pisteet 50,00 riittivät yhdennelletoista sijalle. Kisan voittanut Jake Pates keräsi pisteet 97,33. Finaalin kovasta tasosta kertoo, että neljän kärjessä kaikki saivat yli 90,00 pistettä.

- Kovastihan Manne pisti kampoihin. Lähti hakemaan uutta temppua siihen alkuun eli switch tupla backside rodeota. Lasku näyttää Mannella nyt tosi hyvältä. Kunhan osuu trikit kohdilleen, niin sitten mennään tuttuun tapaan isosti ja on valmiuksia haastaa sinne korkeallekin. Nyt vaan tarvitsee saada laskuja alle enemmän ja kovia trikkejä tehtyä lisää, että saadaan varmuutta alle ja vielä valmiimpia haastamaan jatkokarkeloissa, freestylen päävalmentaja Antti Koskinen kommentoi.

Dew Tour jatkuu lauantaina slopestylen finaalilla. Siinä jatkoon on laskenut kisan ainut suomalainen Enni Rukajärvi. Kisa näytetään suorana klo 18.00 Suomen-aikaa osoitteessa http://www.dewtour.com/live.

Lisäksi Breckenridgellä mitellään joukkuekisassa, jossa Rome-lumilautamerkin tiimissä mukana laskee Suomen Rene Rinnekangas. Joukkuekisa lasketaan sunnuntaina.

Karsintojen tulokset: https://www.dewtour.com/snow/qualifier-results/#u1LV7LzapYYWT0jL.97

1. Jake Pates, USA 97,33
2. Scotty James, Australia 96,00
3. Ben Ferguson, USA 92,00

11. Markus Malin 50,00

Ajankohtaista