Matti Suur-Hamari ensimmäisessä maailmancupin kisassaan kolmas

Matti Suur-Hamari on sijoittunut kolmanneksi ensimmäisessä paracrossin maailmancupin kisassaan Landgraafissa Hollannissa. Voittoon laski yhdysvaltalainen Mike Shea ja toiseksi maanmiehensä Keith Gabel.

- Nämä olivat minulle ensimmäiset kisat koskaan lumilautailussa. Olihan se jännittävä fiilis. Torstaina Eurooppa cupin kisa meni kaatumisten takia huonosti, ja oli ehkä hieman liikaa puristusta kun oli eka kisa. Eiliseen maailmancupin kisaan sain rauhoituttua ja kasattua itseni. Treenilaskut menivät hyvin ja lähdin sellaisella fiiliksellä, että lasken vain omaa laskua ja se riittää. Ja niinhän se teki, Matti kertoo.

- Tavallaan olin aika yllättynyt sijoituksesta, mutta pieniä ennakkotietoja olin saanut Hintertuxissa. Pääsin siellä treenaamaan Jenkkien parajoukkueen eli rankingin ykkösjätkien kanssa. Siellä huomasin, että vauhtia riittää mainiosti. Oli tietty luottavainen fiilis noihin kisoihin, että hyvänä päivänä voin vaikka voittaa. Tästä lähden suoraan Pyhälle treenaamaan crossijoukkueen kanssa. Seuraava mc-kisa on tammikuun puolessavälissä Copperissa Yhdysvalloissa. Niihin aikoihin saan virallisen tiedon, olenko Sotšissa vai en. Tämä kisa oli näyttöjä varten. Minulle on haettu villiä korttia Sotšiin, ja vahvasti uskon, että tämä näyttö riittää, Matti jatkaa.

- Olen tosi iloinen Matin hyvästä alusta kisarintamalla. Hän on mahtava tyyppi ja kova laskemaan. Hintertuxin leirillä hän paineli todella kovaa meidän crossilaskijoiden perässä ja olin jo silloin varma, että hän laskee kovaa myös tulevissa kisoissa, kommentoi crossimaajoukkueen valmentaja Juha Guttorm.

Matti Suur-Hamari on 27-vuotias helsinkiläistynyt imatralainen. Hän vammautui 2009 kolaroidessaan moottoripyörällä auton kanssa, minkä seurauksena hänen vasen jalkansa amputoitiin polven alapuolelta. Nuoresta saakka aktiivisesti lumilautailua harrastanut Suur-Hamari aloitti lajin uudelleen keväällä 2012 ja on harjoitellut Suomen crossimaajoukkueen mukana heinäkuusta lähtien. Hän on tällä hetkellä ainut para-sbx-laskija Suomessa. Hänen tavoitteenaan on päästä edustamaan Suomea Sotšin paralympialaisissa.

Ajankohtaista