Matti Suur-Hamari laski ensimmäiseen maailmancupin voittoonsa

12.2.2014 Matti Suur-Hamari on voittanut vammaislumilautailun maailmancupin viimeisen osakilpailun. Alaraaja-amputoitujen luokassa laskeva Suur-Hamari oli nopein jokaisessa kolmessa laskussa. Samalla hän varmisti kolmannen tilan maailmancupin kokonaistuloksissa.

Kilpailun kolme seuraavaa sijaa menivät USA:n laskijoille. Evan Strong hävisi suomalaisella ainoastaan 10 sadasosa sekuntia. Keith Gabel oli kolmas ja Michael Shea neljäs. Lumilautacrossissa lasketaan kolme kierrosta, joista kaksi parasta tulosta lasketaan lopputuloksiin. Matti Suur-Hamari ehti kommentoida kilpailua ennen dopingtestiin menoa.

- Mieletön päivä! Kaikki laskut sujui loistavasti. En välittänyt mistään muusta ympärillä tapahtuvasta. Kuuntelin musaa ja hoin itselleni, että ota rennosti. Lumi oli tänään jopa nopeampaa kuin eilen.

Hyvissä olosuhteissa laskettu kilpailu käytiin Espanjan La Molinassa. Eilen lasketussa kilpailuissa Suur-Hamari löysi rentouden ja sijoittui toiseksi. Maailmancupin kokonaiskilpailun voitti Michael Shea, toisen paikan lunasti Evan Strong ennen Matti Suur-Hamaria.

Tämä oli viimeinen kilpailu ennen Sotšin paralympialaisia. Lumilautacross on ensimmäistä kertaa paralympialaisten ohjelmassa Sotšissa ja kilpailu käydään 14.3.2014. Suur-Hamari on vahvoilla näytöillään yksi mitalisuosikeista.


Tulokset 12.2.2014

Vammaislumilautacrossin maailmancupin osakilpailu, alaraaja-amputoitujen luokka, La Molina

1. Matti Suur-Hamari 1:18.99

2. Evan Strong USA, 1:19.08

3. Keith Gabel USA, 1:20.14

4. Micheal Shea USA, 1:20.60


Kaikki tulokset: http://www.paralympic.org/snowboard/calendar

Ajankohtaista