MM-kisat Kiinassa alkoivat - kolme suomalaista miesten big airin finaaliin

Peetu Piiroinen, Roope Tonteri ja Kalle Järvilehto ovat mukana World Snowboard Tourin MM-kisojen big airin finaalissa. Piiroinen oli semifinaalien kolmas, Tonteri seitsemäs ja Järvilehto kahdeksas.
Tänään aikaisin Suomen-aikaan Yabulissa Kiinassa kisattiin ensin karsinnat, joista kaikki muut paitsi Janne Korpi jatkoivat semifinaaleihin. Korpi kaatui molemmat laskunsa, ja hänen lopullinen sijoitus oli 24:s. Karsinnat voitti Ryan Stassel Yhdysvalloista Piiroisen ollessa toinen, Tonterin viides ja Järvilehdon kolmastoista.

Semifinaaleissa neljäntoista karsinnoista jatkoon laskeneen lisäksi paikasta finaalissa mitteli kymmenen suoraan semeihin kutsuttua. Semifinaaleissa jokainen suomalainen onnistui, joten kahdeksan hengen finaalista peräti kolme on suomalaisia. Tonteri ja Järvilehto eivät onnistuneet ensimmäisellä laskullaan, mutta Piiroinen sai ensimmäisestä caballerial 1440:stä kovat pisteet 91,66. Kun Tonteri sai toisella kierroksella myös onnistuneesta caballerial 1440:stä pisteet 87,66 ja Järvilehto backside triplakorkki 1440:sta 86,33, näytti suomalaisten jatko hyvältä. Järvilehdon jatkoa sai kuitenkin jännittää viimeiseen laskijaan saakka, sillä Järvilehto pysyi pitkään kahdeksannella sijalla. Kun kisan viimeinen laskija Japanin Yuki Kadono kaatui myös toisen hyppynsä, oli suomalaisten jatko sinetöity. Triplakorkki oli Järvilehdolle kauden ensimmäinen.

Semifinaalit voitti Kanadan Max Parrot backside triplakorkilla, josta hän sai pisteet 97,00. Muut finalistit ovat Sebastian Toutant Kanadasta, Sven Thorgren Ruotsista sekä Kyle Mack ja Chas Guldemond Yhdysvalloista.

MM-kisat jatkuvat Kiinassa huomenna miesten slopestylen karsinnoilla ja naisten big airin semifinaaleilla. Slopestylessä laskevat Kalle Järvilehto, Peetu Piiroinen, Roope Tonteri ja Janne Korpi ja naisista big airissa Enni Rukajärvi.

Kommentit:

Roope Tonteri: ”Ihan hyvät tunnelmat on nyt. Tänään oli karsinnat ja semit. Karsinnat meni hyvin ja semit myös. Seitsemäntenä finaalin, että vähän kintaalla oli mutta hyvä kun pääsin. Vähän tuuli haittasi hyppimistä, mutta ihan hyvä hyndä. On täällä aika kylmä, hyvä hotelli ja hyvää ruokaa. Vähän tässä on kaikenlaisia ongelmia ollut kisajärjestelyiden puolelta, mutta kaikki on kuitenkin maaliin saatu. Tästä on hyvä jatkaa.”

Peetu Piiroinen: ”Sain ländättyä cab 1440 ja sillä finaaleihin. Aina olen fiiliksissä, kun ländään temput. Finaalien formaatti on vielä vähän epäselvä, että onko se yksi vai kaksi hyppyä voimaan. Varmaan pitää pyöriä paljon. Ländi on älyttömän loiva, että moni kaatui sen takia. Vähän täällä on fiilis kuin lomalla olisi. Ihan hauskaa on ollut.”

Kalle Järvilehto: ”Nyt on tosi hyvät tunnelmat. Yuki Kadono oli viimeinen laskija ennen mua ja olin viimeisenä menossa finaaliin. Sain kyllä jännittää loppuun saakka. Ländäsin niin siitä olin eniten fiiliksissä ja siitä että pääsin finaaleihin. Onhan täällä Kiinassa vähän erikoinen meininki, mutta hauskaa on ollut. Finaaleissa laitetaan sitten hyrrä pyörimään. Vähän isommin ja paremmalla tyylillä on mentävä.”

Ajankohtaista