MM-kisojen big air peruttu

Park Cityssä lumilautailun MM-kisoissa big air on päätetty perua.

Big air oli tarkoitus käydä läpi karsintoineen ja finaaleineen eilen tiistaina. Ensin karsintojen aloitusta lykättiin, jonka jälkeen toiminta peruttiin päivän osalta kokonaan. Illalla joukkueiden johtajien kokouksessa ilmoitettiin, ettei big airia järjestetä myöskään toisena ajankohtana vaan se on näistä kisoista peruttu.

Kisapäivän aamuna alkoi runsas lumisade, joka jatkuu myös keskiviikkona. Freestylejoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen näki myös muita haasteita:

- Järjestäjät tosiaan kelin takia joutuivat kilpailun perumaan. MM- big airin taival on ollut tällä kerralla ongelmallinen alusta asti. Ensimmäisissä harjoituksissa hyppyri ei toiminut, se oli väärin rakennettu ja sitä yritettiin korjata. Kisapäivän aamuna ainoa syy siihen, ettei saatu ajoissa alkuun ei ollut yksin säässä, vaan hyppyri oli edelleen huono. Nokan muotoilussa oli isoja ongelmia ja paikalla oli jo keskustelua siitä, onko hyppyri vaarallinen. Lopulta järjestäjät päätyivät siirtämään alkua siinä toivossa, että voisivat muokata hyppyriä, mutta tauon aikana keli yltyi niin pahaksi, että toiminnat päätettiin perua siltä päivältä. Illalla järjestäjä sitten kertoi perumisen, kun TV:lle ja muulle logistikaalle ei ollut löytynyt vara-aikaa muulta kisaohjelmalta. Ihan täysiä pistetä ei tästä voida antaa, sillä viimeksi Sierra Nevadassakin oltiin lähellä tätä tilannetta, jossa aika ei riitä. Mitään siitä ei olla näytetty oppineen. Toivottavasti slopestylessä kaikki menee hyvin.

Slopestylen karsinnat lasketaan lauantaina 9.2. ja finaali 10.2. sunnuntaina. Finaali tulee suorana Yle TV2:sta ja Yle Areenasta klo 19.55-22.05. Kisassa Suomesta on mukana Enni Rukajärvi, Rene Rinnekangas, Roope Tonteri, Kalle Järvilehto ja Aleksi Nevakivi. 

Ajankohtaista