MM-slopestylen finaali peruttiin - karsintojen tulokset jäivät voimaan

Kovan tuulen vuoksi slopestylen finaalia ei laskettu. Renen Rinnekankaan yhdeksäs sija jäi lopulliseksi.

Park Cityssä Utahissa lumilautailun maailmanmestaruuskisoissa ei päästy laskemaan slopestylen finaalia. Kovan tuulen vuoksi kisa lykkäämisen jälkeen lopulta peruttiin.

Kisassa finaaliin pääsi suomalaisista Rene Rinnekangas, joka ei päässyt koittamaan sijoituksensa parantamista. Kun karsintojen tulokset jäivät voimaan, oli Rinnekankaan sijoitus yhdeksäs. Kisan voitti Yhdysvaltojen Chris Corning ja naisissa Uuden-Seelannin Zoi Sadowski Synnott.

- Kyllähän se harmittaa, mutta olosuhteille ei mahda mitään. Sen verran vaaralliset olosuhteet olivat tänään, että kisajärjestäjät päätyivät perumaan kisan. Kävin kokeilemassa rataa aamusta, ja oli se tuulinen. Ei voi mitään. Olisi ollut mukava laskea finaalit, seuraavaa kohti. On finaalipaikka aina kuitenkin mukava, että kyllä silti ihan tyytyväinen olen. Nyt en ole varma lähdenkö tästä Suomeen laskemaan vai jäänkö tänne pyörimään. Takaisin pitäisi kuitenkin parin viikon päästä US Openiin palata, ne ovat Vailissa Coloradossa. Siellä sitten seuraavan kerran kisataan, Rinnekangas kommentoi.

Aikasemmin peruttiin myös big air -kisa, joten MM-kilpailut jäivät tällä kertaa hyvin torsoksi.

- Kyllähän tämä harmittaa. Ei mitenkään parhaat MM-kilpailut, mutta kelillä ei voi mitään. Ei kun seuraavia kohti.

Maajoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen ei myöskään ollut tilanteeseen tyytyväinen.

- Tämä harmittaa isosti tällä hetkellä. Kelillehän ei mahda mitään niin kuin tässä viikon aikana on monesti todettu, mutta miten siihen suhtaudutaan ja miten siihen varaudutaan: sille olisi ollut paljon tehtävissä. Nyt täällä valitettavasti aikataulut olivat niin tiukat, ettei kisoja voitu siirtää tai uudelleen aikatauluttaa. Se on tosi iso harmi, ja sen vuoksi joudutaan sitten tynkäkisoja järjestämään tai kisoja perumaan. Päätös oli tänään silti oikea. Aamulla tuolla oli suoranainen myrsky meneillään. Siinä kävi muutama laskija kokeilemassa, ja tuollaisen kovan takatuulen kanssa vauhtien lukeminen on tosi hankalaa. Siellä nähtiin jo yksi todella pitkälle mennyt leiskautus viimeisestä hyppyristä, joten tuollaisissa olosuhteissa ei voida puhua turvallisesta eikä reilusta kilpailusta. Silloin vain on nostettava äiti luonnon edessä kädet pystyyn ja todettava, ettei voi laskea, Koskinen kommentoi.

Kaikesta huolimatta Koskinen on laskijoiden

- Reneltä oikein hieno lasku karsinnoissa ja semeissä, että hieno onnistuminen sillä puolella. Muuten ei valitettavasti päästy parhaimpaamme slopen osalta oikein lainkaan. Kyllä meillä oli hankaluuksia tuolla radalla. Tietenkään olosuhteet eivät olleet optimaaliset, mutta karsintojen osalta voidaan kuitenkin sanoa, että ne olivat tasapuoliset. Sitten tultiin siihen, että kyse oli olosuhteiden lukemisesta ja vauhtien arvioimisesta. Siinä tuli pieniä virheitä meidän porukalla, ja sen takia tuli epäonnistuneita laskuja eikä tullut jatkopaikkoja. Se mitä kuitenkin nähtiin harjoituksissa, niin siellä näin positiivisia laskuja, vaikkei onnistumista tullutkaan. Siellä oltiin ihan kilpailukykyisissä suorituksissa kiinni. Pienestä on kiinni, ja nyt tällä kertaa meidän osalta meni näin.


Tulokset miehet: https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=SB&raceid=153447628/2019SB7628RLQ.pdf
1. Chris Corning, USA 93,25
2. Mark McMorris, CAN 93,00
3. Judd Henkes, USA 90,50

9. Rene Rinnekangas 82,75
17. Roope Tonteri 69,50
21. Aleksi Nevakivi 63,25
44. Kalle Järvilehto 24,75


Tulokset, naiset: https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=SB&raceid=15343
1. Zoi Sadowski Synnott, NZL 91,75
2. Silje Norendal, NOR 88,75
3. Jamie Anderson, USA 87,25

10. Enni Rukajärvi 69,50

Ajankohtaista