Niemelä mursi ranteensa Laaxissa - sivussa pari kuukautta

Rovaniemeläinen Carola Niemelä joutuu olemaan pari kuukautta lumilta poissa. Hän kaatui Laaxissa Sveitsissä Laax Open -kisan jälkeen harjoituksissa, ja hänen oikean käden ranne murtui. Käsi päätettiin leikata välittömästi läheisessä sairaalassa.

Maajoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen harmittelee sekä vähäpätöisestä kaatumisesta aiheutunutta vammaa että joukkueelle tänä kautena tullutta erinäisten takapakkien sumaa:

- Finalistien kahdelle viimeiselle tunnille päästettiin kaikki kilpailijat laskemaan, ja me lähdettiin sitä hyödyntämään sitä tulevia kisoja ajatellen. Kaikki meni hienosti ja suunnitelmat oli hyvät, mutta sitten Carolalla ensimmäisessä reilissä kantti pääsi lipsahtamaan ja hän kaatui selälleen. Oikea käsi sattui jäämään huonoon asentoon ja ranne murtui. Helikopterilla jatkettiin läheiseen sairaalaan, ja vamman luonteen vuoksi päätettiin heti leikata. Leikkaus onnistui hyvin, toipuminen pääsee alkamaan heti ja kuntoutumiseen päästään kiinni. Iso harmi tietysti, että Carolalla olisi ollut hieno mahdollisuus tässä ottaa kaksi kisastarttia heti slope-kisakauden alkuun. Nyt jää Seiseralmin kisa väliin, mutta onnekas puoli tässä on, että kyseessä näyttäisi olevan suhteellisen simppeli rannevamma ja takaisin lumille päästään pian. Toivottavasti meidän huonon tuurin kiintiö alkaisi tälle kaudelle olla täynnä, Koskinen kommentoi viitaten kauden mittaan sattuneisiin takapakkeihin, joita joukkueelle on sattunut.

Niemelää itseään vamma tietysti harmittaa, mutta pää pysyy silti pystyssä:

- Kaaduin reilistä käden päälle ja heti kyllä tajusin, että on rikki. Harmi, että en helikopterista mitään muista: olisi voinut olla siisti kokemus. Sveitsiläiset hoitajat olivat hauskoja. Hymy ei ole vielä hyytynyt eikä hyydy. Rokki soi, kuntoutus alkaa heti maanantaina ja pian ollaan takaisin kuvioissa, Niemelä kommentoi.

Maajoukkueen lääkäri Klaus Köhler Pihlajalinnasta tutkii tilanteen tarkemmin, kun Niemelä on päässyt Sveitsistä:

- Leikkaus on onnistunut hyvin ja Carolan pitäisi olla takaisin parissa kuukaudessa. Kun hän lentää takaisin Suomeen, niin sitten aloitetaan kuntouttamaan.

Aikuisten maajoukkueen viralliset tukijat ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Ajankohtaista