Nisula ja Tonteri kolmanneksi Pleasure Jamissa

14.11.2014 Tänään Itävallan Dachsteinissa kisatussa World Snowboard Tourin Pleasure Jam -slopestylekilpailun finaalissa sekä Kristiina Nisula että Roope Tonteri ovat tulleet kolmanneksi. Naisissa voittoon laski itävaltalainen Anna Gasser ja miehissä yhdysvaltalainen Eric Beauchemin.

Roope Tonteri ja Kristiina Nisula lähtivät finaaliin neljänneltä sijalta. Molemmat onnistuivat finaalilaskuissaan erinomaisesti. Kristiinan laskussa oli muun muassa hieno etukantin frontside 720 ja Roope teki cab 900:n sekä backside 1080:n indylla.

Semifnaaleihin yltäneistä suomalaisista Tuomas Pohjonen oli hienosti 11:s ja karsintojen kolmas ollut Henna Ikola oli semifinaalien seitsemäs. Nuutti Niemelä ei saanut puhdasta laskua semifinaalissa ja oli 24:s. Pohjonen ja Ikola laskevat nuorten maajoukkueessa. Miehissä finaaliin pääsi kahdeksan parasta ja naisissa neljä.
- Oli superhauska laskea hyndiä pitkästä aikaa. Kisassa oli muutenkin hyvä meininki ja säätkin suosivat. Ei ollut tikistysmeininkiä vaan mukavan leppoisaa, Kristiina kommentoi.

- Kisa meni ihan hyvin. Slayerin voimalla mentiin finaaliin ja siitä podiumille. Tuntuu hyvältä olla palkintopallilla, vaikka omassa laskussa vähän varmistelinkin niin taso oli finaalissa kova. Aamupäivästä oli hieman luistovaikeuksia, mutta Koskinen hoiti homman himaan, Roope kommentoi ja viittaa freestylen päävalmentajan voiteluapuun.

Freestylen tuore päävalmentaja Antti Koskinen oli kilpailuun tyytyväinen.

- Meidän porukalta oli hyvää puskemista koko kisassa. Kristiinalta tuli tosi hieno fronttiseiska heti kauden ekassa kisassa ja karsinnoissa kokeiltiin uutena temppuna switch backside 540:stä, mikä oli tosi positiivista näin alkukauteen. Roope teki oikein hyvää, tiukkaa duunia laskunsa eteen sekä semeissä että finaalissa ja paremmatkin sijat olivat tosi lähellä - kakkosen ja ykkösen laskut olivat aika samanlaiset Roopen kanssa. Ehkä olisi vähän tarvittu enemmän kaasuhanoja auki Roopelta, mutta hyvä näinkin. Kiva oli myös nähdä nuorempien onnistuvan semifinaaleissa. Sekä Tuomaksella että Hennalla oli finaalipaikka todella lähellä. Pienellä petrauksella heidän sijoitukset varmasti nousevat, freestylen päävalmentaja Antti Koskinen kommentoi.

Ajankohtaista