Nuorten ja B-maajoukkueet nimetty - mukana kova kattaus haastajia

Yhteensä 21 laskijaa lähtee tulevaan kauteen haastamaan A-maajoukkueen. Nuorten maajoukkueessa mukana uusia tulokkaita ja kokeneempia maajoukkuelaisia. B-maajoukkueeseen nousee uusia laskijoita haastamaan vanhempia.

Lumilautailioiden nuorten ja B-maajoukkueet on kasattu ja joukkueilla lähdetään tulevaan kauteen. Joukkueissa Suomi on laajasti katettuna, kun laskijoita on niin etelästä, pohjoisesta, idästä ja lännestä.

Molemmat joukkueet kokevat uudistuksia. Nuorten maajoukkueeseen tulee viisi tulokasta, ja B-maajoukkueeseen nousee viime vuoden nuorten maajoukkueesta kolme laskijaa. Nuorten joukkue koostuu yhteensä yhdestätoista laskijasta, B-maajoukkueessa lautailijoita on kymmenen.

Junioreiden maajoukkueessa jatkavat Elli Pikkujämsä (Turku), Henna Ikola (Hyvinkää), Iina Puhakka (Rovaniemi), Ville Mustonen (Järvenpää), Emmi Parkkisenniemi (Kuusamo) ja Rene Rinnekangas (Iisalmi). Joukkueeseen nousevat Aleksi Nevakivi (Oulu), Heikki Pitkänen (Kuopio), Iida Räisänen (Oulu), Joonas Bergman (Helsinki) ja Sami Kallo (Pudasjärvi). Heistä muun muassa Ikola voitti viime kaudella World Rookie Tourin finaalin, ja Pikkujämsä, Kallo ja Räisänen ottivat kiertueella pronssia.

Nuorten valmentaja Simo Suopanki kommentoi joukkuevalintoja seuraavasti:

- Näytöt leireillä ja kisoissa sekä hyvä tekemisen meininki nousivat ratkaiseviksi tekijöiksi joukkuevalinnoissa, joten juniorimaajoukkue sai uusia laskijoita tulevaan kauteen. Uudet laskijat ovat jo täysillä mukana joukkueen leireillä. Tutuilla kasvoilla on edessään nuorten kisojen lisäksi muutamia debyyttejä aikuisten sarjaan maailmancupissa ja World Snowboard Tourilla. Pohjatyö on tehty hyvin, ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian Yläkoululeirit ovat mahdollistaneet laadukkaan ympärivuotisen harjoittelun unohtamatta koulunkäyntiä. Uusi kausi on aina kasvun paikka, ja nyt tätä ryhmää odottavat kansainväliset areenat ja niiden haasteet.

B-maajoukkue lähtee haastamaan A-ryhmää

B-maajoukkueessa tapahtuu myös muutoksia. Nuorten puolelta B-joukkueeseen nousevat Mikko Rehnberg (Kuopio), Axel Thelen (Helsinki) ja Walter Widercrantz (Lohja). A-maajoukkueesta B-joukkueeseen siirtyy halfpipeä laskeva Markus Malin (Lahti). B-joukkueessa jatkavat Martin Kalliola (Seinäjoki), Henri Laakkonen (Kitee), Aleksi ja Malla Partanen (Joensuu), Tuomas Pohjonen (Helsinki) ja Emma Kanko (Helsinki).

- Nuorten maajoukkueesta ulos kasvaneet laskijat ovat hyvillä näytöillä ottaneet paikkansa B-joukkueessa. Ryhmä harjoittelee osittain A-ryhmän mukana ja pysyttelee tiukasti kärjen tuntumassa. Nuorille tulokkaille siirtyminen aikuisten sarjaan asettaa uudet haasteet, mutta luottavaisin ja avoimin mielin eteenpäin mennään, Suopanki kommentoi.


Katso laskijoiden esittelyt: http://fsa.fi/joukkue/ (Puuttuvia esittelyitä lisätään lähiaikoina.)

Nuorten maajoukkue:
Pikkujämsä Elli
Ikola Henna, Hyvinkää
Puhakka Iina, Rovaniemi
Räisänen Iida, Oulu
Parkkisenniemi Emmi, Kuusamo
Rinnekangas Rene, Iisalmi
Mustonen Ville, Järvenpää
Nevakivi Aleksi, Oulu
Pitkänen Heikki, Kuopio
Bergman Joonas, Helsinki
Kallo Sami, Pudasjärvi

B-maajoukkue:
Markus Malin, Lahti
Martin Kalliola, Seinäjoki
Henri Laakkonen, Kitee
Aleksi Partanen, Joensuu
Tuomas Pohjonen, Helsinki
Mikko Rehnberg, Kuopio
Axel Thelen, Helsinki
Walter Widercrantz, Lohja
Emma Kanko, Helsinki
Malla Partanen, Joensuu

Aleksi Nevakivi on yksi uusista tulokkaista nuorten maajoukkueeseen.

Ajankohtaista