Olympiakauden maailmancup alkaa Uudesta-Seelannista

Slopestylen ja halfpipen maailmancupit starttaavat viikonloppuna Cardronasta Uudesta-Seelannista. Mukana kisoissa Suomesta ovat slopestyleen osallistuvat Enni Rukajärvi, Peetu Piiroinen, Rene Rinnekangas, Kalle Järvilehto ja Mikko Rehnberg sekä halfpipessä Markus Malin, Janne Korpi ja Peetu Piiroinen, joka viimeksi osallistui pipen maailmancupiin Cardronassa 2013.

Slopestylen karsinnat lasketaan sunnuntaina ja finaali maanantaina, ja halfpipessä karsitaan ensi viikon perjantaina sekä finaaleja lasketaan lauantaina. Kyseessä ovat Olympiakauden ensimmäiset maailmancup-kilpailut.

- Tänään päästiin vähän jo kisaradalle, kun suksikisat oli saatu pakettiin ja rata oli auki kaikille. Jengi sai jo otetta rataan ja tyypit tuntuvat olevan radasta mielissään. Luova rata ja mukavalta näyttää sääkin Uudessa-Seelannissa lähipäiville, joten ihan mukavat kisapäivät täällä saadaan. Mun ajatus on, että lähdetään vähän tunnustellen ja tatsia hakien tähän ensimmäiseen kisaan. Taustalla ei ole kuin Sveitsin lumileiri, missä osa ei vielä edes ollut, joten otetaan nyt iisisti ja rakennetaan hyvät perusranit. Ei ole tässä vaiheessa mitään syytä ottaa liikaa riskejä. Tietysti silti finaaliin tavoitellaan kuten aina, freestylejoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen kommentoi.

- Halfpipen osalta on ollut vähän huonompaa tuuria. Juuri nyt alkoivat suksikisat pipessä, ja kun Markus (Malin) ja Janne (Korpi) tulivat tänne muita myöhemmin, niin he saivat vain yhden laskupäivän ja senkin kehnolla kelillä. Lisäksi Markus harmillisesti sairastui ja on nyt vähän toipilaana, mutta onneksi pipekisat ovat vähän myöhemmin. Porukka on Markusta lukuun ottamatta terveenä ja hyvällä mielellä, joten tästä on hyvä lähteä ensimmäiseen maailmancupiin, Koskinen jatkaa.

Uuden-Seelannin maailmancupin jälkeen maajoukkueella on vielä muutamat kisat aikaa hakea lisää maapaikkoja Olympialaisiin. Jos karsinta menisi tässä vaiheessa poikki, olisi Suomella kisoissa miesten slopestylessä sekä big airissa täydet neljä paikkaa, halfpipessä kaksi sekä crossissa yksi. Naisilla paikkoja olisi sekä slopestylessä että big airissa yksi.

CARDRONAN AIKATAULU
(Suomen aikaa)

3.9. sunnuntai - slopestylen karsinnat
0.30-1.30 naisten karsinta
2.30-3.50 miesten ryhmät 1-2
4.55-6.15 miesten ryhmät 3-4

4.9. maanantai - slopestylen finaali
3.30-4.02 1 lasku
4.04-4.36 2 lasku
4.38-5.10 3 lasku
5.15 palkintojenjako

8.9. perjantai - halfpipen karsinta
0.10-0.35 miesten karsinta ryhmä 1
1.42-2.35 miesten karsinta ryhmä 2

9.9. lauantai - halfpipen finaali
2.12-2.29 miesten finaali 1 lasku
2.43-3.00 miesten finaali 2 lasku
3.14-3.31 miesten finaali 3 lasku
3.36 palkintojen jako

Ajankohtaista