Paracrossin maailmancup alkaa perjantaina Pyhältä

Lapland Paracross Games
1.-2.12.2017

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä paracrossin maailmancup käynnistää lajin paralympia-kauden. Pyhällä Pelkosenniemellä kisataan kaksi kisaa, kun tulevana perjantaina ja lauantaina käydään erilliset kilpailut.

Lajin hallitseva maailmanmestari Matti Suur-Hamari on kisasta innoissaan:

- Fiilis on korkealla ja lasku kulkee. Rata on mahtavassa kunnossa ja todella nopea: siinä on paljon erilaista ja haastavaa muotoa. Kaikki kollegatkin on olleet tosi innoissaan radasta ja ylipäätään Suomen Lapista. Lähden todella odottavin fiiliksin kisaan. Näyttää, että jengi on treenannut tosi hyvin läpi kesän ja kaikki ovat kovassa kunnossa. Uskon, että saadaan tosi jännittävä ja tiukka kisa aikaiseksi. Kaiken lisäksi on vielä mahtavaa, että kaikki tämä tapahtuu melkeinpä omalla takapihalla. Ei muuta kun jänisräikät ja lehmänkellot mukaan ja nokka kohti Pyhätunturia.

Suur-Hamari avasi kisakautensa reilu viikko sitten Hollanista, jossa hän otti banked slalomin maailmancupista hopean ja voiton, joten laskuvauhti on jo löytynyt. Hänen ykköslajinsa on kuitenkin myös PeyongChangin paralympialaissa laskettava paracrossi. Suur-Hamari on jo valittu mukaan Korean joukkueeseen.

Sekä perjantain että lauantain kilpailut voi katsoa suorana lähetyksenä Yle Areenasta.

Lisätietoja: https://pyha.fi/tapahtuma/lapland-para-cross-games

Liveseuranta: https://www.paralympic.org/snowboard/live-results/info-live-results/sbok17/eng/zz/engzz_snowboard-daily-competition-schedule.htm

#laplandparacrossgames
#lumilautaliitto
#tunturifiilis
#pyhamagic

Ajankohtaista