Paracrossin maailmancup käynnistyy viikonloppuna Pyhältä

Pyhällä lasketaan keväällä myös paralumilautailun MM-kilpailut.

30.11.-1.12.2018 Pyhäntunturi, maailmancup (crossi x 2)
25.3.-1.4.2019 Pyhätunturi, MM-kisat (crossi, banked slalom)

Paracrossin maailmancup starttaa tällä viikolla toista kertaa peräkkäin Suomesta ja Pyhältä. Kilpailuun osallistuvat Suomesta lajin hallitseva maailmanmestari ja paralympiakultamitalisti Matti Suur-Hamari ja Matti Sairanen.

Laskijoiden suuresti kehumaan, Polad Madness -rinteeseen tehtyyn vauhdikkaaseen rataan ei lämpimästä säästä huolimatta jouduta tekemään suuria kompromisseja. Vaikka sääolot ovat olleet haastavat, Pyhälle saadaan rakennettua upea rata, joka on vain hieman viime vuotista lyhyempi. Lumen teko päästiin aloittamaan vasta viime viikolla, mutta nyt rinteeseen on jo saatu riittävä määrä lunta ja ratakin on jo lähes valmis.

Lumen vähyyden vuoksi Pyhällä ei kuitenkaan banked slalmia. Siihen vaadittavaa rataa ei valitettavasti kyetty rakentamaan, joten Pyhällä lasketaan viime vuoden tapaan kaksi erillistä crossikilpailua. Perjantaina kisataan ensimmäinen maailmancup-osakilpailu ja lauantaina toinen.

Viime vuoden loistavien kokemusten ja palautteen jälkeen Suomen Lumilautaliitolle International Paralympic Committee tarjosi järjestettäväksi toistamiseen maailmancupia ja lisäksi myös lajin maailmanmestaruuskisoja. MM-kilpailut pidetään Pyhällä maalis-huhtikuun taitteessa lajeinaan paracrossi ja banked slalom. Lajin kirkkain tähti Matti Suur-Hamari on kisoista innoissaan:

- On kyllä hieno fiilis, että saadaan skabat Suomeen. Viime kaudella kisattiin ensimmäistä kertaa Suomessa paralumilautailun maailmancupia ja kokonaisuutena kisat meni uskomattoman hienosti: kaikki laskijat olivat tosi fiiliksissä siitä, että pääsivät kisaamaan täällä pohjoisessa ja Suomessa hienoissa olosuhteissa, Suur-Hamari kertoo ja jatkaa:

- Tulevat MM-skabat on kyllä itselle tosi tärkeä steppi. Sieltä olisi tupla kultamitalit puolustettavana, mitkä Kanadassa kaulaan ripustettiin. Missään muualla en kyllä mittelöitä mieluummin tekisi kuin Pyhällä ja kotiyleisön edessä. Fiilis on siis kova, että pääsee Suomessa ja Pyhällä taas skabaamaan.

Kilpailuiden aikataulu: 

http://www.fsa.fi/kilpailuttapahtumat/tapahtumat/para-snowboard-world-cup/

Ajankohtaista