Paralumilautailun MM-kisat jatkuivat Pyhällä paracrossilla

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävät paralumilautailun maailmanmestaruuskisat jatkuivat Pyhällä paracrossilla. Isolla radalla lasketussa kilpailussa riitti vauhtia, tiukkaa vääntöä ja jännittäviä tilanteita, kun useissa sarjoissa laskettiin ensimmäistä kertaa MM-kilpailuissa neljän laskijan ryhmissä.

Suomesta kisassa oli mukana Matti Sairanen. Miesten yläraajavammautuneiden sarjassa laskeva Sairanen laski aikalaskunsa ulos radalta, eikä saanut finaalissakaan puhdasta laskua aikaiseksi. Näin ollen hän jäi neljännesfinaaleissa ryhmänsä viimeiseksi eikä päässyt mukaan mitalilaskuihin.

- Tuntui pitkälti siltä, että tekisi mieli olla parempi snoukkaaja. Rata oli tosi kiva, se oli hauska ja haastava. Vedin vähän oman spesiaalin ja paras laskuni oli toinen treenilasku. Itse kisa oli ihan jees, mutta pannutin kun yritin löytää omaa linjaa - aloin jo ottaa muita kiinni. Väärässä kohdassa siirryin, mutta melkein pääsin verkkoon. Laskin kuitenkin alas asti, kun oli kavereita venaamassa, Sairanen kommentoi.

Sairasen urakka jatkuu vielä huomenna paracrossin joukkuekisalla, johon hän osallistuu yhdessä norjalaisen Kristian Moenin kanssa muodostaen Pohjoismaiden joukkueen. Kisoista Sairaselle on jäänyt hyvät tunnelmat:

- Hyvä fiilis oli ja hyvät radat oli. Järjestelyt oli mahdottoman hyvät, mutta keli ei niin hyvä kun olisi voinut olla. Helppo olisi valittaa sijoituksesta ja omasta performanssista, mutta tämä meni niin hyvin kuin minun kyvyillä pystyi menemään. Huomenna tiimikisa vielä täysiä, ja sitten toivottavasti ehdin banked slalomin SM-kisoihin Tahkolle tai Iso-Syötteen SM-kisoihin

Kisoissa voitto meni kahdessa sarjassa Ranskaan, kahdessa Yhdysvaltoihin, yksi Puolaan ja yksi Hollantiin. Sekä banked slalomin ja crossin hallitseva maailmanmestari Matti Suur-Hamari on loukkaantuneena eikä pysty osallistumaan kotikilpailuihin. Kisoihin osallistuu noin 50 laskijaa lähes 20 maasta.

Tulokset: https://bit.ly/2HONq5a

Miehet, vaikeammat alaraajavammat (LL1):
1. Noah Elliott USA
2. Chris Vos NED

Miehet, lievemmät alaraajavammat (LL2):
1. Keith Gabel USA
2. Ben Tudhope AUS
3. Zach Miller USA

Miehet, yläraajavammat (UL):
1. Maxime Montaggioni FRA
2. Simon Patmore AUS
3. Sean Pollard AUS

Naiset, yläraajavammat (UL):
1. Monika Kotzian POL
2. Qiaorong Pang CHI

Naiset, lievemmät alaraajavammat (LL2):
1. Lisa Bunschoten NED
2. Sandrine Hamel CAN
3. Anne Garttener NED

Naiset, vaikeammat alaraajavammat (LL1):
1. Cecile Hernandez FRA

Paralumilautailun MM-kisojen viralliset kumppanit ovat Pyhä, Pihlajalinna, Burton, Renta, Jeep, Pelkosenniemi, Pyhä-Luosto ja Gloryfy

Ajankohtaista