Paralumilautailun MM-kisat käyntiin Pyhällä banked slalomilla

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävät paralumilautailun maailmanmestaruuskisat käynnistyivät Pyhällä banked slalomilla. Upeaa rataa kehuivat useat laskijat kaikkien aikojen parhaaksi, ja kisa olikin vauhdikas ja kovatasoinen.

Suomesta kisassa olivat mukana Matti Sairanen ja Tomi Taskinen, joka otti Pyhällä MM-kisadebyyttinsä. Miesten vaikeammin alaraajavammautuneiden sarjassa laskenut Taskinen paransi toisella laskullaan aikaansa lähes kolmella sekunnilla. Hän oli suoritukseensa erittäin tyytyväinen:

- Ei voisi olla paremmat fiilikset. Tietenkin oli haasteita hypätä radalle tositoimiin, kun eiliset treenit loppuivat kaatumiseen. Kun sitten eka lasku meni puhtaasti, niin se tunnetila, ei sitä voi sanoin kuvailla. Adrenaliini ja iloisuus mikä siitä tuli, se oli jotain niin siistiä. Puolentoista viikon päästä osallistun banked slalomin SM-kisoihin Tahkolla, ja sitten pitää alkaa pikkuhiljaa katselemaan Pekingin 2022 kisoja päin, Taskinen iloitsee. Hän oli kisoissa sijalla kymmenen.

Miesten yläraajavammautuneiden sarjassa Matti Sairanen laski ensimmäisen laskunsa ulos, mutta toisellaan sai hienosti puhtaan laskun. Hän oli lopulta kisan kahdestoista.

- Hauskaa oli ja ihan hyvin se meni omaan tasoon nähden, mutta vähän jäi semmoinen tunne, että aina pystyisi parempaan jos olisi parempi laskija. Kyllä tuosta voi silti olla tyytyväinen, ei jää harmittamaan. Banked slalom on sellainen laji, ettei yhdessä paikassa pidä tehdä hyvin vaan joka hetkellä pitää olla hereillä. Jos joskus tuntuu, ettei missään voi parantaa niin sitten on unohtanut missä laji on. Tämä oli mahtava rata. Tästä oli helppo selviytyä, mutta jos haluaa tehdä töitä, niin sitä tässä pääsi tekemään, Sairanen kommentoi.

Seuraavaksi kisoja jatketaan lauantaina crossilla, johon myös Sairanen osallistuu.

- Crossi on hauskaa, kiva päästä hyppimään. Banked slalom on vähän letkeämpi laji, crossissa otetaan vähän totisemmin, mutta hauskaa täällä pidetään. Toivon, että pääsisin neljän ryhmässä laskemaan, jos sellainen meidänkin sarjassa nyt pidetään. Se voisi olla mun tavoite.

Kisoissa voitto meni kahdessa sarjassa Ranskaan, kahdessa Kiinaan, yksi Yhdysvaltoihin ja yksi Hollantiin. Sekä banked slalomin ja crossin hallitseva maailmanmestari Matti Suur-Hamari on loukkaantuneena eikä pysty osallistumaan kotikilpailuihin. Kisoihin osallistuu noin 50 laskijaa lähes 20 maasta.

Tulokset: https://www.paralympic.org/snowboard/live-results/info-live-results/sbus19/eng/sb/engsb_snowboard-results-sbwb51-1-02.htm

Miehet, vaikeammat alaraajavammat (LL1):
1. Mike Schultz USA 50,63

10. Tomi Taskinen 1:04.92

Miehet, lievemmät alaraajavammat (LL2):
1. Qi Sun CHN 49,95

Miehet, yläraajavammat (UL):
1. Maxime Montaggioni FRA 50,25

12. Matti Sairanen 58,71

Naiset, yläraajavammat (UL):
1. Qiaorong Pang CHN 57,91

Naiset, lievemmät alaraajavammat (LL2):
1. Lisa Bunschoten NED 55,73

Naiset, vaikeammat alaraajavammat (LL1):
1. Cecile Hernandez FRA 57,94

Paralumilautailun MM-kisojen viralliset kumppanit ovat Pyhä, Pihlajalinna, Burton, Renta, Pelkosenniemi, Pyhä-Luosto ja Gloryfy

Ajankohtaista