Parkkisenniemi viides ja Nevakivi yhdeksäs Seiseralmin slopestylessä

Aleksi Nevakivi ja Emmi Parkkisenniemi olivat uransa ensimmäistä kertaa maailmancupissa finaalissa.

Kuusamolainen Emmi Parkkisenniemi on sijoittunut viidenneksi ja oululainen Aleksi Nevakivi yhdeksänneksi maailmancupin slopestylessä Seiseralmissa Italiassa. Parkkisenniemi oli karsintojen jälkeen neljäs ja Nevakivi voitti oman karsintaryhmänsä. Muut suomalaiset jäivät karsintoihin.

Sekä Parkkisenniemellä että Nevakivellä oli vaikeuksia saada puhdasta laskua kasaan. He koittivat saada melkein saman laskun tehtyä kuin karsinnoissakin, mutta varsinkin viimeisessä hyppyrissä oli molemmilla ongelmia.

- Finaalit oli hyvä ja parkki taas tikissä. Selkä oli vähän vielä kipeä ja sen puolesta oli vähän ärsyttävä hyppiä. Treeneissä sain temput päälle, mutta kisoissa en sitten ihan onnistunut. Ihan huippua, ja oli itselle iso saavutus päästä finaaliin. Olen siitä sikatyytyväinen. Tänään ei finaalissa ihan onnistunut, mutta silti olen ihan tyytyväinen viidenteen sijaan, Parkkisenniemi kertoo.

- Lähdin sitä samaa laskua pohjustamaan mitä karsinnoissa tein. Puntaroin, että teenkö caballerial 900:n vai 1080:n ja tein sitten välimallin ekalla. Viimeisellä halusin vaan ländätyn ranin, niin tein caba ysin. Ihan kohtalaisen tyytyväinen olen koko tähän kolmen viikon kisareissuun. Nyt on kahdet ekat maailmancupin ikinä uralla laskettu, ja aika yllärinä tuli eilen, että ekalla sijalla pääsin finaaliin. Ajattelin, että se on hyvä rani, mutta tänään oli erilainen skaala tuomaroinnissa, eikä se tänään ollutkaan niin hyvä rani. Mutta näistä opitaan ja fiksumpana seuraaviin kisoihin, Nevakivi kommentoi.

- Tänään oli hyvä sää laskea, treenit menivät hyvin ja hyvällä fiiliksellä lähdettiin kisaan. Käytännössä molemmat lähtivät hakemaan samaa kuin eilen pienillä muutoksilla. Valitettavasti kumpikaan ei saanut täydellisesti omaansa, mutta toisaalta tämä oli molempien ensimmäinen maailmancupin finaalipaikka ja molemmat saivat laskunsa jaloilleen. Hienosti meni kokonaisuutena, valmentaja Anni Halonen kertoo.

Tänään illalla Suomen-aikaan lasketaan Aspenissa Coloradossa X Gamesin slopestylen finaali. Siellä nähdään Enni Rukajärvi sekä Rene Rinnekangas, joka pääsi eilisistä karsinnoista jatkoon. Roope Tonteri oli ensimmäinen tippunut.

Sen jälkeen on vuorossa 1.2. alkavat Park Cityn MM-kisat. Niihin lähtee Rukajärven, Tonterin ja Rinnekankaan lisäksi Anton Lindfors ja Kalle Järvilehto. Yksi paikka on miehissä vielä vahvistamatta.

Tulokset, naiset: https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=SB&raceid=15257
1. Isabel Derungs, SUI 79,15
2. Brooke Voigt, CAN 76,00
3. Jasminen Baird, CAN 73,25

5. Emmi Parkkisenniemi 60,85
10. Carola Niemelä

Tulokset, miehet: https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=SB&raceid=15258
1. Markus Olimstad, NOR 88,00
2. Stian Kleivdal, NOR 84,75
3. Lyon Farrell, USA 83,60

9. Aleksi Nevakivi 67,70
26, Mikko Rehnberg 69,00
53. Joonas Bergman 14,50

Ajankohtaista